Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Enosta ja Uimaharjusta kiskobussilla Joensuuhun

  • Lukijan kirjoitus

Yläkoulukeskustelu on saanut erityisesti vanhemmat aktivoitumaan, enempi kuin koskaan aiemmin. Lobbaus on kovaa. Seinistä puhutaan, mutta opetuksen sisällöstä ei ole kiinnostunut juuri kukaan. Se on annettuna tekijänä.

Onko yläkoululaisten mielipidettä edes kysytty? Olisiko syytä?

Emme ole lopettamassa yläkoulua kummastakaan; haluamme vain avata uuden näkökulman. Terveitä tiloja jokaiselle oppilaalle asuinpaikasta riippumatta pidämme itsestäänselvyytenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikäli valinnaisaineiden laajuus kouluissa ei eroa, onko merkitystä nuorten harrastuksilla, sillä mitä koulupäivän jälkeen tehdään? Myös kauempana keskustasta asuvat pääsisivät entistä laajempien harrastemahdollisuuksien piiriin? Olisiko reilua?

Juna tai kiskobussi tuo Joensuun keskustaan Uimaharjusta 36 minuutissa, Enosta 25 minuutissa. Eikö raideliikenteen kehittäminen olisi tarkoituksenmukaista ilmastotavoitteiden kannalta? Kiskobussilla kouluun.

Kaupungilla olisi valmiina yläkoulukäyttöön vapautuva isohko yksikkö Sirkkalassa, juna-aseman vieressä. Mikäli yläkoululainen näistä kaupunginosista olisi keskustassa, hänelle avautuisivat samat harrastusmahdollisuudet kuin keskustassa asuvalle. Kehittäisivätkö ne nuoria paremmin kuin tuliterät seinät?

Muutama junavuoro aamuin illoin toisi myös työmatkalaiset kumpaankin suuntaan. Kaikki hyötyisivät, ja kuntalaiset pääsisivät helposti ja nopeasti palveluiden piiriin. Se olisi kuin metro espoolaisille. Kaikki infra on jo valmiina.

Kaupungin tulee kehittää palveluaan niin, että se vie asioita eteenpäin, kuntalaisten haluamaan suuntaan, ei lopettaa ja karsia.

Investoinneista vapautuvat raha pitää käyttää alueellisen nuorisotoimen kehittämiseen Enossa ja Uimaharjussa. Yleensä kun mennään talous edellä, kaikki on liian kallista, mutta harvoin tulee ajateltua sitä, että saisimme entistä laadukkaampaa, edullisemmin.

Jussi Wihonen

kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu (ps.)

Sampsa Jääskeläinen

varavaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja (ps.)