Sunnuntai, 23.9.2018 
Minja, Miisa, Mielikki
Mielipide

Mielipide: Kuutostie nelikaistaiseksi välille Raatekangas–Uuro

  • Lukijan kirjoitus
  • Mikko Makkonen

Kuutostien kapasiteetti Joensuun Raatekankaalta pohjoiseen on riittämätön. Tämä ilmenee puuroutuvana liikenteenä, jossa nopeusrajoitukset menettävät merkityksensä ja matkaa taitetaan hitaimman kulkijan tahdissa.

Joensuu–Kontiolahti-väli on vilkkaasti liikennöity. Aamulla jo kuuden jälkeen liikennettä on siinä määrin runsaasti, että hitaan ajoneuvon ohittaminen on mahdollista pohjoiseen päin mentäessä vasta Kontiolahden kirkonkylän jälkeen. Iltapäivällä etelän suuntaan ajettaessa jonon pää alkaa niin ikään Kontiolahden kirkonkylän kohdalla, jonka jälkeen nopeusrajoituksen mukaisen maksiminopeuden ajaminen ei useinkaan ole mahdollista.

Erityisesti tämä tulee esille kesänopeuksien ollessa voimassa. Välillä Uuro–Raatekangas kesänopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa, mutta sitä ei ole ruuhka-aikoina mahdollista ajaa juuri koskaan.

Lehmon ja Uuron eritasoristeykset ja nyt valmistuva Raatekankaan risteys ovat tietysti parantaneet ja parantavat liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Ne eivät ole poistaneet kuitenkaan sitä tosiasiaa, että yksi kaista suuntaansa on riittämätön tieosuudelle, jossa liikkuu noin 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Liikennemäärät eivät varmasti ole vähenemään päin, koska Kontiolahti kasvaa voimakkaasti ja Uurossa risteävä liikenne Lieksan ja Enon suunnasta on myös vilkasta. Tuskin olisi siis liioittelua, jos Raatekangas–Uuro-väli rakennettaisiin nelikaistaiseksi.

Sujuvalla liikenteellä on positiivinen vaikutus ei vain Joensuun seudun vaan myös koko maakunnan elinvoimaan. Uudistetun Niittylahti–Ylämylly-tien myötä Joensuu sai toimivat liikenneyhteydet etelään ja länteen. Nyt on aika laittaa kuntoon pohjoisen suunta.

Mikko Rautiainen