Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Mielipide

Mielipide: Miehet oikeaan asemaan

  • Lukijan kirjoitus
Kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty haastaa miehet mukaan tasa-arvokeskusteluun. Kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty haastaa miehet mukaan tasa-arvokeskusteluun.

Asia, joka itseäni tällä hetkellä pohdituttaa, on julkisuudessa tapahtuva naisten ja miesten välinen tasa-arvokeskustelu. Toisia kunnioittava, tasavertainen naisten ja miesten kohtelu työpaikoilla pitäisi jo olla itsestään selvää. Samoin oikeudenmukainen palkka tehdyn työn mukaan. Paljon on vielä tehtävää.

Kuitenkin me too -kampanjan myötä alkaa tuntua, että miesten asema alkaa olla ”vaarassa”. Etenkin miehinä, isolla ämmällä!

Työelämässä johtajavirka ei ole mies- tai naiskysymys vaan pätevyyskysymys. Mistä sitten kiikastaa? Tarvittaisiinko jopa erilliset johtajuuden pelisäännöt etenkin tilanteessa, kun työyhteisön johtaja on mies ja alaiset pääosin naisia tai päinvastoin? Politiikassa on jouduttu jopa menemään paikkajaoissa mies- ja naiskiintiöihin. Sekin on tyhjää parempi jos toinen osapuoli muuten unohtuu. Vai onko?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toimittaja Terhi Nevalainen (21.2.) lupasi kolumnissaan: ”Kyllä: kirjoitamme myös miesten kokemasta häirinnästä.”

Miehet – haaste teille: on teidän aikanne tulla mukaan keskusteluun.

Haaste myös seurakunnille. Järjestäkää avoimia tilaisuuksia, paneelikeskusteluja, seminaareja, miesten ja naisten päiviä. Perusajatuksella: terve, tasa-arvoinen asema eri elämänaloilla, kokonaiseksi ja täyteen miehuuteen. Yhteiskunnan ja oman alueen parhaaksi!

 Itse uskon, että Jumala on luonut miehen mieheksi ja naisen naiseksi. Miten mies voi saada takaisin hänelle kuuluva asema?

On miesten aika puhua. Heistä itsestään miehinä ja jopa yhteiskunnan asettamasta haasteesta miehen mallille. Onko miehen mahdollista tällä hetkellä enää olla mies miehen paikalla?

Marjatta Räty

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Joensuu