Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Tilapäisiä pysäköintipaikkoja koulujen pihoille

  • Lukijan kirjoitus
  • Juha Inkinen
Koulu- ja Niskakadun kulmauksessa ollut parkkipaikka näyttää nyt tältä. Koulu- ja Niskakadun kulmauksessa ollut parkkipaikka näyttää nyt tältä.

Karjalainen pääkirjoittaa (14.4) ”Torille ja markkinoille ratkaiseva kesäkausi”. Näen asian laajemmin: tuleva kesä on koko keskustan elinvoimaisuuden kannalta ratkaiseva. Kaupungilla nähdään, että sen tehtävä on luoda fasiliteetteja, mahdollistaa. Itse yrittäminen on sitten yrittäjien vastuulla, niin pitääkin.

Mutta Suomen yrittäjäystävällisemmäksi kaupungiksi haluava Joensuu on jättänyt asian puolitiehen tai pikemminkin pessyt kätensä ulkoistamalla vastuun – kokonaan –  Kaupunkikeskustayhdistykselle. Se tekeekin hyvää työtä tapahtumajärjestäjänä, mutta se ei riitä.

Olen samaa mieltä Karjalaisen kanssa siitä, että kaupungin tulisi järjestää joustavasti olosuhteita. PT-talon takaa poistui Koulukadun pysäköintialue kokonaan pysyvästi käytöstä ja Vapaudenpuiston molemmin puolin kadunvarsipaikat ainakin täksi kesäksi. Pysäköinti on pullonkaula.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunki voisi osoittaa yrittäjäystävällisyyttä ja myös matkailija- ja turistimyönteisyyttä järjestämällä tilapäisiä pysäköintimahdollisuuksia läheisten keskustan koulujen alueille, taidemuseosta urheilutalolle, vaikkapa kesä–heinäkuuksi.

Meillä on entuudestaan hyvää kokemusta torin tilapäisestä talvipysäköinnistä, ja tämäkin olisi toteutettavissa, jos vain halua ja tahtoa riittää. Näytetään, että haluamme palvella tänne tulijoita.

Jussi Wihonen

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Joensuun perussuomalaisten varapuheenjohtaja