Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Mielipide

Mielipide: Olen vapaaehtoisesti vanhanaikainen, enkä ole laittanut koskaan yhtään tekstiviestiä

  • Lukijan kirjoitus

Antakaa minun olla ”vanhanaikainen” tietotekniikan suhteen, sillä olen sitä ihan vapaaehtoisesti. En minä niin hölmö ole, ettenkö oppisi tietokoneen käyttöä, mutta kun en vaan halua.

Ymmärrän kyllä, että nykyaikana se on melkein pakollista mieli pärjätä tässä maailmassa. Minullekin on sanottu, miten helppoa tietokoneella on maksaa laskuja ja hoidella muita asioita, mutta minä kun en etsi helppoutta enkä nopeutta.

Ainoastaan jotkut laskut olen laittanut suoraveloitukseen, toiset käyn maksamassa henkilökohtaisesti pankissa. Minusta on mukava toimia ihmisten kanssa kasvotusten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedän, että nykytekniikalla voi nähdä myös ihmisten kasvot ja näin luoda keskusteluyhteyden, mutta siinä on kuitenkin ”lasiseinä” välissä.

En ole laittanut eläissäni yhtään tekstiviestiä, vaan haluan, että minulle soitetaan, sillä haluan kuulla soittajan äänen.

Tykkään myös kirjoittaa käsin, laittaa kirjeitä ja postikortteja ja luoda keskusteluja. Haluan esittää omia mielipiteitäni kaikenlaisista asioista, jopa näiden mielipidepalstojen välityksellä.

Haluan kiittää esimerkiksi osuuspankkia, jossa on ollut minunlaisilleni hyvä palvelu. Kiitos myös ystävilleni, jotka auttavat minua tiukan paikan tullen, jos muuta keinoa ei ole kuin tietokoneen kanssa toimiminen. He ovat olleet minulle kuin managereja.

Tiedän kyllä, että minunlaisiani on muitakin, sillä jos meitä ei olisi, monien kassapalvelijoiden työt vähenisivät.

Terttu Mujunen