Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Mielipide

Mielipide: Liperin palkittu varhaiskasvatus myrskyssä

  • Lukijan kirjoitus

Karjalaisessa oli Liperin varhaiskasvatuksessa totutusta poikkeava uutinen, joka kertoi kauniin pinnan alla olevista vakavista ongelmista (17.6.).

Jutun mukaan varhaiskasvatuksessa mennään laillisuuden ja laittomien rajalla hoiperrellen ohjeistaen henkilökuntaa jopa kirjaamaan asioita virheellisesti. Erityistä tukea tarvitsevat lapset jätetään vaille heidän tarvitsemaansa apua.

Syytökset ovat vakavia, ja on vaikea uskoa, että ne olisivat ilman todellisuuspohjaa silloin, kun henkilö niistä omalla nimellä kertoo. On ehdottoman tärkeää, että viimeistään nyt asiat tutkitaan, ettei jää epäselvyyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kehitystyö, jota Liperin varhaiskasvatuksessa on vuosien ajan tehty, on ensiluokkaista ja arvokasta. Siitä kuuluu kiitos johdon lisäksi uudistusmyönteiselle henkilökunnalle, joka itseään säästämättä on uurastanut kehitystyön eturintamassa.

Kehittäminen ei kuitenkaan saa olla naamio, jonka taakse kätkeydytään käärittynä marttyyri viittaan väittämällä ongelmien esiin nostajia kehityksen vastustajiksi. Liperin kunnan virkamiesjohdon on tartuttava asian selvittämiseen kiireellisesti, sillä Karjalaisen uutisessa kuvatusta ongelmasta kärsivät lasten ja perheiden lisäksi henkilökunta.

Maija Silvennoinen

Satu Melkko

Liperin kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä