Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Mielipide

Mielipide: Rantareitti on parasta Joensuuta

  • Lukijan kirjoitus
  • Jarno Artika

Maanantain (2.7.) lehdessä oli Matti Siippaisen kerrassaan mainio kuvaus Joensuun rantareitistä. Kannattaa ilman muuta käydä tutustumassa tähän meidän yhteiseen ylpeyden aiheeseemme – joko kävelylenkeillä tai kätevimmin polkupyöräillen.

Täysin valmishan ei rantareittimme vielä ole. Ranta-Mutalantien pitkä ja ankea suora ajotien laidassa katkaisee ikävästi idyllin, ja sen vaihtoehdoksi todella soisin nyt löytyvän paljon onnistuneemman linjauksen tekeillä olevassa Rantakylän kaavassa. 

Myös Siilaisilla reitti toistaiseksi pakenee kauas rannan tuntumasta asuntoalueelle. Ylityssilta Siilaisenpuron suupuoleen on hyväksytty kaavassa muutama valtuustokausi sitten. Se ilahduttaisi etenkin lenkkeilijöitä ja elää kyllä suunnitelmissa, milloin vaan rahat sinne saakka riittäisivät.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Linnunniemen kärjen kivinen rantapolku pelastettiin aikoinaan nimenomaan kävelijöiden ympärivuotiseksi iloksi, ja pyöräilijä voikin siellä valita väljemmän väylän.

Myös matkailukohteena valmis rantareitti voisi mukavasti toimia etenkin, jos sen varrelle saataisiin lähiympäristön luonto- ja kulttuurikohteista kertovia opastauluja. 

Marjo Hämäläinen
rantojen ystävä