Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Mielipide

Mielipide: Jotakin tarvitaan matkailijoiden virkistykseksi

  • Lukijan kirjoitus
  • Jarno Artika
Joensuussa on hienot pyöräilyolosuhteet, mutta turisteilla ei ole juuri paikkoja, mistä vuokrata polkupyöriä. Joensuussa on hienot pyöräilyolosuhteet, mutta turisteilla ei ole juuri paikkoja, mistä vuokrata polkupyöriä.

Kiitos Anna Tenhulle hauskasta, mutta täyttä asiaa olevasta kolumnista (Karjalainen, 4.8.) sekä Matinea- sivujen artikkelista! Katutöille emme voi mitään, mutta jotakin voi tehdä junalla tai lentokoneella tulijoiden virkistykseksi.

Pyöräilykaupunki, jossa ei voi vuokrata pyöriä on kyllä huomattu. Keväällä valmistui uusia matkailuoppaita, yksi tärkeä teema oli tehdä Joensuuta tutuksi pyöräilemällä joen vartta pitkin, pysähtyen matkan varrella kuulemaan oppaan kertomusta kohteesta, historiasta, nykyisyydestä tai tarinoita k.o. kohteesta.

Olemme viestittäneet ongelmasta muutamille kaupungin luottamushenkilöille ja luotamme, että asia saadaan korjattua tulevana kesänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun uudet oppaat vetävät kävelykierroksia teemalla Joensuu – siltojen kaupunki lauantaisin elokuun loppuun asti. Kierrokset alkavat Kaupungintalon edestä klo 13 ja kestävät noin 1,5 h. Käteismaksu 5 euroa menee yhdistykselle.

Joensuu ulkomaalaisen silmin -teema oli myös kurssiohjelmassa, onhan meillä nyt sekä japanilainen että espanjalainen opas.

Joensuussa kohtaavat itäinen ja läntinen kulttuuri. Se on kiehtonut monia turisteja, kuten myös kaupungin vihreys, vireys ja vieraanvaraisuus. Ja ennen kaikkea Pielisjoki, onhan Joensuu Pielisjoen poika!

Leena Pelkonen

Joensuun Matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja