Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Mielipide

Mielipide: Puruvesi-hankkeille noin kolme miljoonaa

  • Lukijan kirjoitus
  • Sirpa Suomalainen

Oli suuri ilo, että Karjalainen oli mukana Puruvesi-seminaarissa. Kiitos mainiosta jutusta netissä ja sunnuntain 5.8. lehdessä.

Suomen metsäkeskuksesta projektipäällikkö Antti Leinonen käsitteli esityksessään koko Freshabit-hanketta ja sen laajuutta. Sehän on tosiaan Suomen suurin Life-hanke kautta aikojen. Siihen kuuluu kahdeksan kohdealuetta ympäri Suomea.

Koko kahdeksan kohdealueen ja keskitetysti hoidettavien hankeosioiden perusbudjetti on 20 miljoonaa euroa. Lisäksi on perushankkeeseen integroituja hankkeita. Puruvesi on yksi hankkeen kahdeksasta kohdealueesta. Puruveden oma budjetti hankkeessa on 2 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi muiden toimijoiden omista budjeteista ja integroiduista hankkeista arvioidaan Puruvedelle kohdentuvan noin 1 miljoonaa euroa. Eli tämän hetkisten suunnitelmien mukaan hankkeen aikana 1.1.2016–30.9.2022 Puruvedelle käytetään noin 3 milj. euroa.

Valitettavasti Antti Leinosen esityksessä ei tullut selvästi esille mikä on koko hankkeen budjetti ja laajuus ja minkä verran siitä suuntautuu Puruvedelle. Kovin mielellämme olisimme tietenkin käyttäneet Puruvedellä koko hankkeen budjetin, mutta hyvä alku saadaan noin 3 miljoonalla eurollakin. Mutta vain alku!
Norppa-asiat ovat olleet viime aikoina varsin paljon esillä Puruvedellä. Freshabit-hankkeella ei ole mitään tekemistä norppa-asioiden kanssa.

Reijo Jantunen

Puheenjohtaja

Pro Puruvesi