Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Mielipide

Mielipide: Liikenneturvallisuus kuntoon Nepenmäen ympäristössä

  • Lukijan kirjoitus
  • Aimo Salonen
Nepenmäen koulun oppilaiden vanhempia huolestuttavat erityisesti ajonopeudet Tiaisenkadulla ja Tapionkadulla. Nepenmäen koulun oppilaiden vanhempia huolestuttavat erityisesti ajonopeudet Tiaisenkadulla ja Tapionkadulla.

Nepenmäen koulun oppilaat ovat tyytyväisiä päästyään moderniin ja tilavaan uuteen kouluunsa, mutta sinne pääseminen turvallisesti onkin sitten toinen kysymys. Koulujen aloitusviikkoa hankaloittaneet tietyöt valmistuvat hiukan myöhässä ja kouluyhteistyötoimikunta (KYTKY) oli opastamassa oppilaita tietyösokkeloiden läpi kouluun, koska muutakaan liikenteenohjausta ei oltu järjestetty.

Vakavampi ongelma ovat autojen ajonopeudet Tapionkadulla ja Tiaisenkadulla. Nopeusrajoituksista huolimatta kaduilla ajetaan lujaa ja yhtälö saattaa olla hyvin vaarallinen, kun tietä ylittää suuri määrä eri-ikäisiä koululaisia kävellen tai pyörillään.

Yleisimmille ylityspaikoille tulisi harkita hidasteita tai muita keinoja, joilla ajonopeuksia saataisiin hillittyä. Pehmeänä keinona voisi esimerkiksi nopeusnäyttötaulu olla tehokas, mutta toivomme, että poliisi kävisi myös jatkossa paikalla tekemässä nopeusvalvontaa. Samalla kannattaisi harkita polkupyöräily- ja kävelyreittien selkeämpää erottamista toisistaan, jotta kaikkien liikkuminen olisi turvallisempaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös autoilevilta ammattikorkeakoulun opiskelijoilta tarvitaan nyt erityistä malttia, kun siellä liikkuu aiempaa paljon enemmän lapsia.

Myös vanhempien on kiinnitettävä lastensa huomiota liikenneturvallisuuteen. Nopeudet kasvavat helposti liian koviksi pyöräillessä, ja vaaratilanteita voi tulla sekä pyöräilijöille itselleen että muille lapsille. Vastuu siitäkin on ensisijaisesti aikuisilla.

Koululaisilta kannattaisi kysellä, mitkä heidän mielestään ovat turvattoman tuntuisia reittejä tai vaarallisia kohtia ja lähteä tekemään turvallisuustyötä myös lapsia osallistamalla.

Nepenmäen kouluyhteistyötoimikunta luottaa siihen, että liikenneturvallisuus koulun ympäristössä saadaan hyvällä yhteistyöllä kuntoon.

Marko Kakkonen
Puheenjohtaja
Nepenmäen koulun kouluyhteistyötoimikunta