Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Mielipide

Mielipide: Hoitoketju, joka ei katkennut

  • Lukijan kirjoitus

Lähtö oli perjantaina 17.8. iltapäivällä Kiteen terveyskeskuksesta ambulanssilla Joensuun ensihoitoyksikköön ja sieltä osasto 2K:lle. Kiteellä oli kiireellä otettu laboratoriokokeet ja röntgen sekä lääkäri oli tehnyt diagnoosinsa. Ambulanssissa tarkkailtiin vointiani ja täydennettiin tietojani.

Tiedot olivat jo perillä, kun saavuimme ensihoitoyksikköön. Tutkimukset jatkuivat, ja hoito aloitettiin. Osastolla jo puhdas peti ja puhtaat sairaalavaatteet odottivat.

Hoidot jatkuivat tästä yötä päivää keskeytyksettä. Ketju ei katkennut kertaakaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiistaina pääsin terveenä sairaalasta. Mikä ihana olo.

Mutta kun kerroin, kuinka kiitollinen olin kaikesta saamasta ystävällisestä huolenpidosta ja kuinka ihailin järjestelmää, joka toimi takkuilematta jokaisessa vaiheessa, minua kiitettiin kauniisti, mutta samalla hyvin murheellisin ilmein sanottiin, ”että niin paljon muutakin kuuluu”.

Niinpä. Nämä hienot, rautaiset ammattilaiset joutuvat sietämään solvauksia ja tulevat loukatuiksi tehdessään arvokasta työtään meidän hyväksemme. Tulin hyvin surulliseksi.

Eikö meille mikään riitä ja kelpaa? Onko hyväksyttyä heittää lokaa kenen päälle tahansa? Sanotaan, mitä sylki suuhun tuo ajattelematta, miten se sattuu.

Mihin on ihmisten kunnioitus toisiaan kohtaan kadonnut?

Kiitän sydämestäni Kiteen terveyskeskusta, ambulanssihenkilöstöä, Joensuun ensihoitoyksikköä sekä 2K:n henkilöstöä.

Saamani hoito ja kohtelu oli enemmän kuin ensiluokkaista.

Mikähän prinsessa minä oikein olenkaan!

Terhi-Marja Karhinen
eläkeläinen