Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Mielipide

Mielipide: Pyörävaras tulee pitkäksi aikaa ruokapöytään

  • Lukijan kirjoitus
  • Riikka Malin
Kuvituskuva Kuvituskuva

Pyörä on monen sisukkaan opiskelijan ja muun vähävaraisen ainoa kulkuväline kesät, talvet. Kovassa arkikäytössä pyörän on oltava kunnon peli, jonka huoltoonkin on satsattava säännöllisesti ja varusteltava muun muassa valoilla ja aika ajoin vaihdettavilla korilla, renkailla ja ketjuilla.

Pyörävarkaus vastaa esimerkiksi opiskelijan taloudessa sitä, että varas tulee pitkäksi aikaa ruokapöytään ja vie elämiseen ja opintoihin hankitut tienestit.

Toivoisin, että pyörävarkauksia ei  pidettäisi itsestäänselvyyksinä. Monen yksilön kohdalla  pyörävarkaudesta on suhteellisesti ottaen huomattavasti enemmän haittaa arkielämälle ja toimeentulolle kuin esimerkiksi vapaa-ajan veneilyyn liittyvien perämoottoreiden varkauksista tai automurroista – vähättelemättä myöskään niiden aiheuttamaa mieliharmia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Erityisesti lukitun pyörän varastaminen on harkittu, usein melko ammattimainen rikos, jonka liepeillä on muutakin rikollisuutta tai esimerkiksi päihdeongelmia. Ripeä tapauksiin puuttuminen saattaisi kannattaa monin tavoin myös jatkoa ajatellen.

Jaana Lahtinen