Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Mielipide

Mielipide: Miksi asukkaille ei tiedotettu Rantakylän jysäyksestä etukäteen?

  • Lukijan kirjoitus
  • Riikka Hurri
Rantakylän voimalaitoksen piippu kaadettiin tiistai-iltana. Rantakylän voimalaitoksen piippu kaadettiin tiistai-iltana.

Rantakylän ja Utran asukkaille olisi voinut antaa ennakkotietoa lämpövoimalan piipun kaatamisesta. Kaataminen tapahtui 28.8. kello 21 jälkeen pimeänä iltana. Ennakkotietoa olisi tullut antaa tv:ssä, radiossa, ilmaisjakelulehdissä ja jopa jaettuina lappuina talouksiin. Koska läheskään kaikilla ei ole nettiä tai tule Karjalaista. 

Alueella asuu paljon muun muassa vanhuksia, ja yksinäistalouksia on paljon. Lisäksi paukkuherkät koirat ja lemmikkieläimet olisivat tarvinneet turvaa.

Nyt tilanne oli se, että yks kaks kuului kamala pamaus, jonka johdosta esimerkiksi taloyhtiömme asukkaista kolmesta asunnosta ponkaistiin välittömästi takapihalle. Taloyhtiömme suojeluvastaavat tarkistivat ulkoisesti rivitalot mutta eivät osanneet sanoa, mistä pamaus tuli ja mikä se oli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöskään netistä esimerkiksi Tilannehuone-palstan kautta ei tietoa löytynyt, eikä tv:stä.

Turvattomuuden tunne on nykyään yleisesti lisääntynyt. Joensuun kaupunki voisi rakentaa asukkaidensa turvallisuuden tunnetta monipuolisella tiedottamisella. Vai kuka vastaa asukkaiden turvallisuudesta? Kaupungin tulisi selkeästi ainakin vastuuttaa alueellaan toimivat ”jysäyttelijät” tiedottamiseen ajoissa tilanteeseen nähden.

Päivikki Kontturi
Rantakylä

Lue lisää aiheesta:

Rantakylän vanhan lämpölaitoksen 60-metrinen piippu rysähti voimalla maahan tiistain iltahämärissä - katso kuvat ja video operaatiosta