Tulosta tämä sivu
Mielipide

Mielipide: Mihinkä minä jouvun? - ajankohtainen kysymys Enon vuodeosastolla

Enon vuodeosaston potilailla ja heidän omaisillaan on nyt huoli tulevasta. Enon vuodeosaston potilailla ja heidän omaisillaan on nyt huoli tulevasta.

Mihinkä mie jouvun? Tämä kysymys on nyt ajankohtainen Enon vuodeosaston potilailla. Kaikki eivät itse enää kysymystä tee, mutta monien lähiomaiset asian kanssa kipuilevat.

Minne puolisoni tai muu läheiseni sijoitetaan tulevaisuudessa?

Monet ovat kertoneet omaisiaan siirretyn pitkin maakuntaa. Aina ei ole selvillä edes se, minne siirto on tehty. Tuskin meistä kukaan tahtoisi tällaiseen tilanteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miten perustellaan yli puolivuosisataa avioliitossa eläneille, että he joutuvat viettämään elämänsä viimeiset vuodet tai kuukaudet erossa toisistaan?

Kaikilla ei ole autoa eikä enää ajokuntoa, vaikka auto olisikin. Vaikea on myös Enossa työssä olevien ihmisten piipahtaa katsomaan ruokatunnilla äitiä tai isää, jos läheinen on siirretty Outokumpuun, Liperiin, Lieksaan tai Siilaisille.

Tämä lisää yksinäisyyttä ja ikävä tuottaa lisää sairauksia, niin kaukana kotoaan osastolla oleville kuin kotona puolisoaan ikävöiville.

Monille on uutisoinnista jäänyt epäselväksi ainakin se, onko Enon terveyskeskuksen vuodeosaston sisäilma niin huono, että potilaiden ja henkilökunnan siirtäminen pois sieltä on välttämätöntä. Jos niin on, tämän syyn, sattuneesta syystä, hyvin ymmärrän.

Jään kuitenkin miettimään, onko saman rakennuksen neuvolatilojen ja terveyskeskuksen vastaanottotilojen sisäilma myös huonoa.  Milloin näitten tilojen osalta kuulemme huonoja uutisia?

Armi Rautavuori

kirkkoherra

Eno