Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Mielipide

Mielipide: Ihmeellinen formulasirkus kuljettajasopimuksineen

  • Lukijan kirjoitus
  • Roslan Rahman / AFP

Huhuja Kimi Räikkösestä on riittänyt viime kuukausina ja viikkoina. Toinen osapuoli sirkuksessa on ollut Charles Leclerc.

Nyt se on sitten totta, Räikkönen jättää Ferrarin ja siirtyy Sauberille. Julkisuudessa on spekuloitu paljon myös sitä, että Räikkönen saattaisi siirtyä Sauberin omistajaportaaseen.

Räikkösen uran jatkumisella on etenkin Suomessa valtava merkitys koko lajin kiinnostavuuden kannalta. Hän kuuluu F1-sarjan historian suosituimpiin kuljettajiin. Yksi suuri syy suosioon on rooli ”Jäämiehenä”, jonka lakoniset kommentit aiheuttavat mielipiteitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Formulapiireissä kuiskitaan jo, että ajosopimus Sauberin kanssa oli Ferrarin jäähyväislahja Räikköselle.

F1-maailmaa on leimannut mystisyys, joka luo myös uskomattomat salaliitoteoriat.

Ihmetellä täytyy, miksi MM-sarjassa kolmantena olevalle suositulle kuljettajalle ei tehty jatkosopimusta. Hän ajaa nyt parasta kauttaan vuosikausiin. Leclercin palkkaaminen oli edesmenneen Ferrarin tallipäällikön Sergio Marchionnen idea, jota nykyinen tallipomo Maurizio Arrivabene ei olisi mielellään allekirjoittanut.

Räikkönen on tallin edellinen, vuoden 2007 maailmanmestari ja hänen markkina-arvonsa on valtava. Hänellä on 20 osakilpailuvoittoa ja sata palkintokorokesijaa. Tällaisten suurten mestarien taipaleen päättyminen pitäisi mielestäni hoitaa tyylikkäämmin.

Uran viimeisin voitto on Australian GP:ssä vuodelta 2013. Oliko tämä voittojen puuttuminen voittaja-autolla yksi syy? Tuskin.

Sebastian Vettel on ollut Ferrarin ykköskuski ja sitä ennen oli Fernando Alonso. Räikkönen on aina joutunut soittamaan kakkosviulua. Myös varikkotaktiikat ovat suosineet Vetteliä.

Mitä Räikkönen tekee loppukaudella? Voiko hän uhitella Ferrarin käskyille tai ajaa vain itselleen?

Singaporessa Räikkönen oli haastatteluissa ja fanien keskuudessa suosittu kuski. Toivotaan vielä jossakin kauden jäljellä olevissa kisoissa Kimin tuovan Ferrarin ruutulipulle ensimmäisenä.

Mikko Immonen