Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Mielipide

Mielipide: Toriparkki ja yrittäjiä tarvitaan

  • Lukijan kirjoitus

Lähes 70 000 joensuulaisen ja lisäksi kymmenientuhansien maakuntalaisten toivoma Joensuun keskustan infrastruktuurin korjauksen 1. vaihe, toriparkki, on avattu. Marraskuussa avataan torialue, ensi vuonna toivottavasti korjautuu Vapaudenpuisto. Kysymys, miten torijärjestelyt etenevät lienee edelleen vapaa ideoitavaksi?

Karjalaisessa (6.10.) Pentti Straniuksen kynästä saatiin lukea oudon kaunainen mielipide! Siitä puuttui vain skenaario siitä, että parkista tulee iso uimahalli, tai sen vuoksi naapuritalojen perustukset sortuvat.

Yrityksiä, isolla tai pienellä rahalla operoivia, olen aina ihaillut ja kunnioittanut, (vertaa. Tuure Lehtosen kirjoitus 7.10. yrittäjyydestä ja vastakkainasettelusta). Ilman yrittäjiä meillä olisi puolikuollut kaupunki ja -maakunta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stranius puhuu rahaa takovista ja raharikkaiden yrityksistä ja niitä paapovista palveluista.

Eikö todellakin kannata olla ylpeä Joensuunkin monista maankuuluista menestyvistä yrityksistä? Hän tuntenee sen verran historiaa, että voi sisäistää yrityselämän tarpeellisuuden oleellisena osana kaupungin elinvoimaa?

Minun, eläkeläisen, ja ehkä Straniuksenkin tarpeet eivät ehkä ole enää vaativuudeltaan ykköskategoriassa, mutta minulle ei tulisi mieleenkään pysäyttää kehitystä omien tarpeiden tasolle.

Alussa mainitsemani arvaus keskustan kehittämisen kannattajamääristä kaupungissa ja maakunnassa on mittaamaton asia, mutta luulen, että me päivisin ajattelevat olemme 90-prosenttisesti jatkuvan kehityksen kannalla.

Pyöräily on kannatettava liikennöintimuoto ja siihen on Joensuussa satsattu.

Jos osoitetaan todella tarve pyörien pysäköintipaikkojen lisäämiseen, niin luulen, että se ei ole ongelma suunnittelijoille eikä yrityksillekään koosta riippumatta.

Reima Karetie
Liperi