Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Mielipide

Mielipide: Toivoisin, että myös maku nostettaisiin yhdeksi kriteeriksi ravintosuosituksiin

  • Lukijan kirjoitus
Leipärasva, ja etenkin Oivariini vastaan kasvimargariini -asetelma on ollut puheenaihe Pohjois-Karjalassa tänä talvena. Leipärasva, ja etenkin Oivariini vastaan kasvimargariini -asetelma on ollut puheenaihe Pohjois-Karjalassa tänä talvena.

Rasvakeskustelussa pitäisi kurkata Valtion ravitsemusneuvottelukunnan VRN:n suositusten sisälle ja taakse. VRN keskittyy ainoastaan ravintotieteilijöiden ravintosuosituksiin. Ne eivät pidä sisällään ”aistinvaraisuutta” eli makua.

Kontiolahtelaisten lasten ja muutamien kuntien päättäjien mielestä halutaan makua leivän päälle tai lasiin. Kun he näin ovat tehneet, heitä syytetään milloin uskomusasioilla pelaamisesta, milloin Pohjois-Karjala-projektin hylkäämisestä.

Kontiolahdella rasvahankinnat tehdään Joensuun hankintatoimen kautta. Hankintatoimi lienee kilpailutuksen kautta päätynyt, että Keiju on halvin suositukset täyttävä levite. Kuten he ilmoittavat, hinta ratkaisee, mausta viis.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toivoisin, että alettaisiin nostaa myös maku suositusten yhdeksi kriteeriksi.

Kouluruokailun ja koulun keskeisiä tehtäviä on opettaa ja ohjata, myös makujen maailmaan.

Maailmassa on paljon muitakin VRN:n suositukset täyttäviä levitteitä kuin Keiju. Jos kontiolahtelaiset lapset ovat sitä mieltä, että Keiju ei maistu leivän päällä, lienee syytä pohtia, miksi.

Vesa Kuronen

keittiömestari

kunnanvaltuutettu (sd.)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa