Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Mielipide

Mielipide: Jos Hasanniemeen tontteja, pantakoon ne arvontaan

  • Lukijan kirjoitus
  • Jouni Turunen
Lähtelän lastenkodin tontti olisi hyvä paikka musiikkitalolle. Kuva Lähtelästä on vuodelta 2000. Lähtelän lastenkodin tontti olisi hyvä paikka musiikkitalolle. Kuva Lähtelästä on vuodelta 2000.

Karjalainen uutisoi Hasanniemen asemakaavan uudistamisesta. Kaavan päätarkoitus on viiden uuden omakotitalon tunkeminen nyt virkistyskäytössä olevalle alueelle. Päällimmäiseksi muistikuvaksi uutisesta jäi kaavoituspäällikön perustelu tonttien saamisesta varakkaammalle väelle hyvästä osoitteesta.

Rehellistä puhetta. Mitään muuta ”järkiperustetta” Hasanniemen kaavoituskiistan lämmittämiselle ja kymmenien komeiden mäntyjen tuhoamiselle ei olekaan. Jo yleiskaavavaiheessa kaupungilla kiersi ”varma tieto” tulevien tonttien ostajistakin. Nykyiset rannan asukkaat eivät tietenkään kehtaa julkisesti ehdotusta vastustaa.

Kaavaluonnoksen kannen ilmakuva olisi vielä parempi, jos siihen olisi rajattu uusien tonttien tarvitsema alue ja raivaamisen vuoksi poistuvat puut, vanhat komeat männyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karjalaisen jutussa ruvettiin jo sijoittamaan musiikkitaloakin Hasanniemeen kesäteatterin tontille. Se on kuolleena syntynyt ajatus. Tila on täysin riittämätön, eikä kulkuyhteyksiä saada tuhoamatta loppuakin luontoa.

Koivuniemenpuistokin olisi musiikkitalolle sopiva paikka, mutta vielä parempi on entinen lastenkodin tontti leirintäaluetta vastapäätä. Parkkitalo ja pysäköintikentät ovat vieressä.

Kaavaluonnos tulee tämmöisenään hylätä. Virkamiehille se taitaa jo (taas) olla arvovaltakysymys, joten jos luottamushenkilöt tämänkin nielevät, pantakoon uudet tontit arvottavaksi kaikkien kiinnostuneiden kesken. Tulisi sosiaalista monimuotoisuutta ”hyväänkin osoitteeseen”.

Sitähän hyvän kaavoituksen periaatteet edellyttävät.

Juha Hämäläinen

luonnonystävä

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa