Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Mielipide

Mielipide: Olen vihainen, että lapset on saatu ilmastokohellukseen mukaan

  • Lukijan kirjoitus
  • Lehtikuva
Miksi ralliautoilua ei kielletä sen sijaan, että kuritetaan haja-asutusalueiden pitkämatkalaisia, kysyvät mielipiteen kirjoittajat. Miksi ralliautoilua ei kielletä sen sijaan, että kuritetaan haja-asutusalueiden pitkämatkalaisia, kysyvät mielipiteen kirjoittajat.

Olen vihainen kuin ampiainen – ja syystä, koska lapset on saatu ilmastokohellukseen mukaan, ettei syödä lihaa. Tällä mielettömyydellä ajetaan karjankasvattajat pahaan taloudelliseen katasroofiin, tuhotaan heidän ammattinsa.

Sama sairas ajatus näkyy olevan monien päättäjienkin päässä: pannaan lihalle vero, että lihan syönti vähenisi, loppuisi.

Onko laskettu, miten suuri hiilinielu ovat heinäpellot? Uskon, että ne ovat melkoisen isot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt vaalien alla luvataan, miten pidetään hyvää huolta pienituloisista lapsiperheistä ja eläkeläisistä. On helppo tehdä lupauksia, joita ei ole tarkoitus toteuttaa. Miksi näin!

Laittamalla liha- ja maito verolle lyödään pienituloisia lapsiperheitä ja eläkeläisiä sekä karjankasvattajia päin kasvoja. Millä päättäjät korvaavat menetykset kärsiville?

Otetaanpa toinen asia tarkasteluun: polttoaineet. Ilmastokohelluksen takia pyritään vähentämään yksityisautoilua – polttoaineverotuksella. Haja-asutusalueella matkat ovat pitkiä, autoa tarvitaan. Pienituloiselle kansalaiselle polttoainevero on iso asia.

Miksi päättäjät eivät tartu autourheiluun? Se jos mikä on pahin saastuttaja. Onko ostettu isoilla rahoilla suut kiinni? Syyttömät kansalaiset saavat maksaa senkin aiheuttamat saasteet.

Lopuksi tarkastellaan asiaa hengelliseltä kannalta. Kuinka moni suomalainen panee ”kiittimet ristiin” ruokailemaan käydessään ja kiittää Jumalaa ruuasta, joka on Jumalalta saatu lahja?

Suomalaiset ovat unohtaneet nälkävuodet 1867–1868. Keväällä 1868 kuolleita oli 25 200.

Eräässä laulussa sanotaan: ”Yks’ hallayö voi viljan kaataa tai voi tulla turma muu.”

Raamatussa Jobin kirjassa Jumala puhuu, kuinka hän antaa sateen tulla, milloin maalle vitsaukseksi, milloin siunaukseksi.

Uskomme, että Jumala tulee tätä ylpeää Suomen kansaa nöyryyttämään nälänhädällä.

Tulevaisuuden näkymiin lopetamme kirjoituksen: Luukkaan evankeliumin mukaan ”tulee suuria maanjäristyksiä ja monin paikoin nälänhätää ja ruttoa. Pelottavia asioita tapahtuu ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä”.

Eija  Niemeläinen

Taina Kuokka

Hammaslahti

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa