play

Mustalista: Iloa ja valoa diktaattorille

Jouko Salmela

Rauhallinen aamupäivä Pjongjangissa, Pohjois-Korean pääkaupungissa. Maittavan ja runsaan aamiaisen jälkeen Suuri johtaja Kim Jong-un pelaa työhuoneessaan pasianssia. 50 ilmeetöntä henkivartijaa seuraa korttien läiskettä rynnäkkökiväärit tanassa ja kovat piipussa.

Puhelin soi työpöydällä.

– Puhelimessa Kim Jong-un, Suuri johtaja, marsalkka, Ihmiskunnan kirkkaasti loistava aurinko. Mitä asiaa? Lehtiä tai luontaistuotteita en puhelimessa ostele.

– Marinin Sanna Tony Blairin konsulttitoimistosta soittelee, hyvät huomenet vaan sulle ja henkivartijoille. Semmosella asialla olen tässä aamutuimaan liikenteessä, että meillä olis sinulle tarjota kohtuukustannuksilla apua hallitsemisen ongelmiin. Saudi-Arabiassa olemme jo saaneet ihmeitä aikaan, lähes melkein. Ainahan fiksulle hirmuvaltiaalle asiantuntijoiden apu kelpaa, eikö?

– Kerro lisää.

– Olemme Tony Blairin toimistolla kollegoiden kanssa pähkäilleet, että sinulla olisi ehkä pikkuisen petrattavaa esimerkiksi vihanhallinnan suhteen. Ja pientä parantamisen varaa näyttäisi olevan myös räjähdepuolen rutiineissa. Hyvinhän sinulla toki asiat on kontrollissa, mutta ainahan hommelit voi paremminkin hoitaa. Voisin tarjota sinulle suunnitelmistamme lyhyen tiivistelmän, jos maltat hetken kuunnella.

– Saat minuutin ja 15 sekuntia puheaikaa, aika alkaa henkivartijakaartin yhteislaukauksesta.

PAM!

– Huh, olipa mennä korvat lukkoon. Meillä olis kuule useita tehokkaiksi havaittuja retriittejä tarjolla vihanhallintaan ja spontaanien raivokohtausten hillintään. Ohjelmia on joka lähtöön – lantiot avaavaa rauhallista yin-joogaa, uuden ajan värienergiaan paneutumista, rakkauden kosmisen väreilyn tiedostamista jne. Sinulla tosin on tuo ruumiinrakenne... miten sen sanoisin... No risti-istunta ei taida tulla sinun kohdalla ollenkaan kyseeseen, mutta hommataan sinulle oma meditaatiojakkara. Voit esittää myös omia ideoita ohjelmaan. Esimerkiksi Paavo Väyrysen Pohjantähti-opistolla retriitti päättyy kolmen vartin vertaistanhuun, mutta sinulle taitaisi soveltua ehkä hieman tasaisempi poljento.

– Sinähän Kim mielelläsi touhuilet räjähteiden parissa. Meillä olisi tarjolla Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kurssit räjähteiden varovaisesta valmistamisesta ja huolellisesta varastoinnista. Tyylikkäät diplomit hienoissa kehyksissä kurssin suorittaneille tietysti postitse suoraan kotiin. Jos näistä paketeista päästään sopimukseen, niin taksoja voidaan sitten toki katsella hitusen alaspäin... Miltäs tämä sinun pohjoiskorealaiseen korvaan kuulostaa?

– Sanna, harkitsen asiaa vakavasti. Orastavan yhteistyön kunniaksi haluan lahjoittaa sinulle yhden lyhyen kantaman ohjuksen, posautat sen vaikka Petteri Orpon takapihalle. Päivänjatkot!

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi