play

Kolumni: Velkakello jyskyttää ja maailmanloppu uhkaa taas kerran

Jouko Kempas

Radiosta sen kuulin. Mummon kaappikello raksuttaa mennyttä aikaa.

Tulevasta ajasta kertoo Suomen velkakello. Se jyskyttää netissä reaaliaikaa. Valtiolla on velkaa juuri nyt melkein 138 miljardia euroa. Jokaisella suomalaisella on tuota velkaa suunnilleen 25 000 euroa, ja kaikki muut velat päälle.

Laulussa lauletaan, että ainahan on maksettava, eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu. Tässä asiassa haluan olla demari: en kyllä maksa.

Tätä lukiessa reilussa minuutissa valtionvelka kasvoi noin 17 000 eurolla.

Velkakelloa uhkaavampi naksuttaja on maailmanlopun kello. Tutkijoiden mukaan maailmanlopun kello näyttää kahta minuuttia vaille puoliyötä. Ilmastonmuutos etenee, ja ihmiskunta on lähempänä täystuhoa kuin koskaan ennen. Edellisen kerran yhtä lähellä tuhoa oltiin 1950-luvulla, kun Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen ydinasevarustelu kiihtyi.

Otetaanpa rauhallisesti, ei äkkiliikkeitä. Maailmanlopun on ennustettu tulevan ennenkin, ei tosin vielä tänä talvena. Joka kerta ennustus on mennyt mönkään – ainakin tähän mennessä.

Kadonneet ovat pirttien nurkista isännän tekemät kaappikellot. Käkikellotkaan eivät enää kuku. Luojalle kiitos! Vellikello ei kutsu työväkeä syömään. Nyt pitää katsoa rannekellosta, onko nälkä perinteisesti puolenpäivän tienoolla.

Vähentyneet ovat rannekellotkin. Kello on nykyään kännykässä. Usein kännykkä on kateissa tai siitä on akku loppu. Koska ajan mittaaminen on sopimuskysymys, niin missä se aika lymyilee silloin, kun kello seisoo tai ei ole virtaa.

Herätyskellokin tulee kännykästä ja on tarpeellinen. Kello varmistaa, että ei tee samaa virhettä kahdesti päivässä. Jos myöhästyy aamulla, niin lähtee sitten iltapäivällä töistä pois vähän aikaisemmin.

Vaikka olisin rikas, en ostaisi maailman kalleinta rannekelloa. Miljoonia euroja elvistelykellosta, ei kiitos. Mieluummin rahat talteen sukanvarteen.

Taskukellokaan ei ole niin kuin oli ennen. Yksinkertainen aurinkokello on monimutkaiselle ihmiselle liian helppo. Vesikello jäätyy talvipakkasella. Jos hiekkaa valuttavan tiimalasin saisi sovelluksena kännykkään, niin heti ottaisin. Tunnin tiima riittäisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi