play

Kolumni: Ei turruta sotaan, eihän, rakkaat pohjoiskarjalaiset!

Liisa Yli-Ketola

Maakunnassa heräsi vahva auttamishalu Venäjän hyökättyä julmasti Ukrainaan runsas puoli vuotta sitten. Syntyi kansanliikkeitä, kuten valtakunnalliseksi yhdistykseksi kasvanut Hane Peace Ukraine.

Keväällä pääsin ensimmäistä kertaa vierailulle Ukrainasta paenneen perheen kotiin Joensuun Rantakylässä toimittajakollegani Anna Jarovajan kanssa. Siinä hetkessä ei ollut sanoja, ei oikein niitä kysymyksiäkään. Uteliaana katselin ympärilleni ja pidättelin itkua.

Hyvin pian tajusin, että työni merkityksellisyys olisi siirtymässä täysin uudelle tasolle.

Yksi pieni teksti tyhjästä keittiöstä synnytti palautevyöryn, jonka jälkeen seisoin teidän, lukijoideni, eteisissä, pihamailla, olohuoneissa ja täytin autoa leipäpaketeilla, munkkipusseilla, suklaalevyillä, perunasäkeillä, ruokakasseilla, jopa rahalahjoituksilla. Välitin lahjojanne, koska satuin tietämään osoitteen, jonne ne toivottiin vietävän perille.

Vein ja sain vuolaat kiitokset, halaukset, jotka tietenkin kuuluvat teille, ihanille antajille, perheenäideille, eläkeläisille, sotaorvoille, pienituloisille isovanhemmille ja niin edelleen.

Nyt ukrainalaisia on maakunnassa arviolta pari tuhatta. Aika moni tuntee tai tietää jonkun. Avustuskanavia ja -mahdollisuuksiakin on useita. Kattiloita, lasten tarvikkeita, mikroaaltouuneja, sähkövatkaimia, vedenkeittimiä ja silitysrautoja kaivataan yhä Hane Peacen varastolla Joensuun Lukkotiellä. Siellä 33 vapaaehtoisen joukko on pyörittänyt koko Suomen mitassa ainutlaatuista avustuspistettä.

Ukrainaan apua voi lähettää ilmaiseksi esimerkiksi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ylläpitämän autaukrainaa.fi-nettisivuston ohjeiden avulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joka päivä meitä muistutetaan olohuoneissamme, ettei julma sota Ukrainassa ole ohi, vaan yhä siellä tykeillä ammutaan ja ihmisiä haavoittuu ja kuolee.

Vetoan kaikkiin, jatketaan auttamista, meillä on aikaa ja materiaalia. Auttaminen auttaa myös, ja ennen kaikkea, meitä itseämme.

Ei anneta Putinin voittaa tätä sotaa. Ei anneta pahalle pienintäkään sijaa elämässämme.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi