play

Kolumni: Joensuun joulutorista ei voi olla kuin ylpeä, mutta aukioloajat ovat mahdottomat - ja missä on ruoka?

Sanna Korhonen

Menin ensimmäistä kertaa Joensuun joulutorille viime lauantaina kolmen jälkeen. Puitteet olivat täydelliset: ei juuri pakkasta, pehmeä hattarainen lumisade. Myynnissä olevien joulukuusien tuoksu leijaili ilmassa.

Aikakin oli työssäkäyvälle mitä parhain: hidas aamu, vähän kotipuuhia ja sitten illan hämärässä ostoksille ja rentoutumaan joulutorin tunnelmaan.

Olisin taatusti viihtynyt pidempään - jos olisi ollut ruokaa. Mutta eipä ollut, ei.

Visioin mielessäni lisää valonauhoja ja koristeköynnöksiä halki torin, vietnamilaiselle ruokakojulle ja toisen laidan grillivaunujen keskittymälle saakka. Avoimet luukut tarjolla ruokaa, ihmisiä ruokailemassa valoilla koristeltujen pöytien ääressä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kesällä Robert's Coffeella oli pop up -koju torilla, missä se on nyt? Tai kuinka ihanaa olisi ollut nauttia Arnoldsin joulukahvi torin tunnelmavalaistuksen alla lumihiutaleiden leijaillessa ja joululaulujen soidessa.

Yritys on hyvä. Tämä on ehdottomasti kaunein ja tunnelmallisin joulutori Joensuussa tähän saakka. Ei ollut Saksan joulutoreillakaan näin upeita kuviovaloja! Mutta että illalla kiinni? Juuri silloin, kun työssäkäyvä lähtee lahjaostoksille ja voisi hengähtää hetken joulutorin tunnelmassa.

Vatsa täynnä torilla viihtyisi pidempäänkin, ja tori toimisi myös mainiona välitankkausetappina risteillessä jouluostoksilla kaupasta toiseen.

Joulutorin ehdoton helmi oli kahvila, jonka tunnelmallisessa teltassa sai juoda glögiä kynttilänvalossa ja halutessaan huopaan kääriytyneenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Glögin jälkeen pyörähdin lahjaostoksilla ja vasta siinä vaiheessa muistin Taitokorttelin joulukylän. Kuinka ollakaan, se oli jo mennyt kiinni.

Joulutorin ja joulukylän aukioloajat ihmetyttävät. Arkena työssäkäyvä ei ehdi toreille ollenkaan ja lauantaina liikkeellä pitäisi olla aikaisin. Sunnuntaisin joulutori on kiinni, joulukylä auki. Joulukylä on tällä viikolla auki muutamana päivänä iltaseitsemään, joulutori ei.

Tämäkin tuntuu kummalliselta. Eikö molempia kannattaisi pitää auki yhtä aikaa parhaaseen jouluostosaikaan? Kyse on kuitenkin parista viikosta. Torit voisi avata myöhemmin ja pitää illalla ja viikonloppuna pidempään auki.

Kun tarjoilut vielä olisivat kohdallaan, kävisin taatusti useammankin kerran. Syömässä, juomassa ja ostoksilla. Ja ihan vain fiilistelemässä joulua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarkoitus on kuitenkin kiittää, ei haukkua. On hienoa, että meillä on kaunis joulutori, jossa pääsee joulutunnelmaan. On karusellit ja kaikki! Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa. Jospa ensi vuonna saisimme nauttia niin ruuasta kuin tunnelmasta myös iltaisin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi