play

Kolumni: Jotta kauppa käy, raha liikkuu ja höpsö höynähtää muotiin

Jouko Kempas

Terveiset Esson baarin ukkokerhosta. Viikkokokouksessa puhuttiin taas selviksi maailman asiat. Kun ajat ovat ankeat, pitää puhua tärkeistä asioista niin kuin miesten muodista.

Syksyllä on tärkeää olla muotitietoinen. Miehillä muotivärit ovat yllättäen iloisen harmaa ja railakas musta. Ne samat kuin viime vuonna ja sitä edellisenä pienellä erolla. Viimeksi muotia oli hillityn harmaa ja rauhallisen musta. Harmaa ja musta ovat hyvä pari. Värit eivät riitele keskenään, mikä muotitietoisen on hallittava.

Siksi mustat pussihousut ja harmaa palttoo on varma valinta. Tai toisinpäin. Päähän lippalakki, ei pipoa eikä isoisän olkihattua.

Miesten muoti on korvien välissä. Kun kantaa ryhdikkäästi pussihousunsa ja palttoonsa, on mukana muodissa. Sama koskee etätöiden virka-asua: pieruverkkareita.

Joskus mies haluaa hupsutella. Pukupakko ei ole muotia, mutta pukuja saa myös pastellisävyissä. Kyllä tulee huomatuksi, jos mies lampsii kylänraitilla pinkissä tai limen värisessä puvussa.

Vapauttavaa on, kun ei ole pakko ahtautua nahkakenkiin. Lenkkareita saa pitää myös puvun kanssa. Sävy sävyyn, niin ollaan muodikkaita. Sukkiakaan ei tarvitse laittaa.

Kuristavan kravatin saa jättää pois. Sen tilalle kaulaan kissimirri tai hempeä huivi. Miehekkyys ei ole silkkihuivista kiinni.

Pikkutakkiakaan ei välttämättä tarvitse. Jalkaan väljät housut, jotka lepattavat tuulessa. Päälle voi panna kaksi paitaa päällekkäin. Niitä ei napiteta, vaan paidat saavat elää vapaasti. Neuleliivi on kelpo vaihtoehto. Sen alle ei laiteta aluspaitaa. Myös bleiseritakin saa pukea paljaalle iholle, koska se on nyt muotia.

Kello on osa muotitietoista pukeutumista. Viitosen rantarolex on huono valinta. Kellon pitää olla mahdollisimman kalliilta näyttävä. Sellainen kello, josta voi vilkaista pörssikurssit, katsoa oman sydämen sykkeen ja soittaa pikapuheluja.

Miesten hiusmuoti täytyy tietää heidän, joilla on tukkaa tallella ja elämää edessä. Takatukka ei ole enää muotia, vaan päälaella saa olla Elvistä.

Miksi muoti on tärkeää? Jotta kauppa käy, raha liikkuu ja höpsö höynähtää kaikkeen turhaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi