play

Kolumni: Kaikki maamme sähköpotkulautailijat, liittykää yhteen

Jouko Kempas

Jos kaikki Joensuun sähköpotkulaudat pantaisiin kevätjäälle kaupungin edustalle, se olisi monen mielestä hyvä alku. Väärin: ei alku, eikä loppu.

Sähköpotkulautailijat ovat hunsvotteja ja lainsuojattomia, joiden syntisäkkiin voi panna mitä vaan. Ei se niin ole. Siinäkin joukossa on herkkiä ja syvästi tuntevia ihmisiä.

Sähköpotkulautailijat puolustavat vapautta. Sääntönikkareiden mielestä liikkumisen vapautta on vaikea lainsäädännöllä rajoittaa.

Nopeusrajoitukset, turvavyöpakko ja polkupyöräkypärä ovat eri asioita. Tosin nekin voisi vapauttaa. Menköön samaan vielä promillerajat ja kaikkien härveleiden ajamisen ikärajat. Kyllä asiat hoitavat itse itsensä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ei ole sähköpotkulautailijoiden vika, jos ei ole luotu tarkkoja sääntöjä, joita pitäisi noudattaa - muka. Noudattavatko jalankulkijat, pyöräilijät, mopoväki ja autoilijat? No, eivät noudata.

Syyllinen on joku muu kuin sähköpotkulautailijat, kun kaupunkeihin ei ole saatu sääntöjä, joilla voi rajoittaa lautojen määrää. Antaa vaan kaikkien vapaasti tulla ja yrittää. Markkinataloudessa vapaa kilpailu erottelee voittajat ja häviäjät.

Joensuussa syntyi kohtuullinen älämölö, kun kaduilla pörrää nyt tuhatkunta sähköpotkulautaa. Helsingissä niitä on ainakin 15 000. Se on niille helsinkiläisille ihan oikein.

Sähköpotkulauta on kaupungille myös imagokysymys. Kun lautoja on vähintään tarpeeksi, on Joensuu viimein urbaani city. Mutta ei vielä valmis! Lisää härpäkkeitä on tulossa. Joko seuraavaksi kehitellään sähkötoimisia rollaattoreita? Huru-ukot ja -mummot tuskin malttavat odottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koska sähköpotkulautailijoiden vapauksia kuitenkin halutaan kahlita, kannattaa ottaa käyttöön perinteiset keinot. Liittykää yhteen, kaikki maamme sähköpotkulautailijat. Perustakaa etujen valvontajärjestö, vaatikaa oikeuksia!

Joka kuntaan on perustettava sähköpotkulauta-asiamiehen virka ja vähintään maakunnallinen toimisto-organisaatio kehittämään byrokratiaa. Perätkää lakimuutoksia ja tuotekehitystä. Vaatikaa lautoihin kiinteät istuimet, jotta on helpompi somettaa ajaessa, ja nastarenkaat talveksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi