play

Kolumni: Kaikkien alojen asiantuntija kommentoi vähän sitä sun tätä

Jouko Kempas

Ja lähetyksen lopuksi tulevien päivien sääennuste. Sitä saapuu kommentoimaan Mika Aaltola. No niin, miltäpä näyttää?

"Siltä näyttää, miltä tuntuu. Puolipilvistä tai poutaa, ellei sada vettä tai räntää. Alavilla mailla hallan vaara. Mutta kannattaa muistaa, että myrskyn jälkeen tulee poutasää."

Kiitos Mika, ja sitten urheilua. Luvassa on lätkää ja liigaa. Koska hän on jo täällä, niin Mika Aaltola kommentoi.

"Illan mielenkiintoisin matsi on Kärpät–Jukurit. Jos Jukurit tekee maalin tai useamman enemmän, se voittaa varmasti. Maalit ratkaisevat, ei jäähypenkillä istutut minuutit. Jos Jukurit ei voita, niin ainahan voi tulla tasapeli. Tosin Ukrainan ja Venäjän ottelu tuskin päättyy tasapeliin."

Kiitos Mika, ja illan lopuksi vielä A-studio, joka lie ristitty sukunimesi mukaan. Siksi hän on kaikkien alojen asiantuntijana vakiokommentaattori. Nyt pureudutaan sodan mahdolliseen laajenemiseen Ukrainasta muualle.

"Niin, ainahan se on mahdollista. Periaatteessa kaikki on mahdollista, vaikka ei toivottavaa. Esimerkiksi Islannin ei toivota hyökkäävän Venäjälle. Ruotsalaisetkin syövät mieluummin pullaa kuin lähtevät sotimaan. Niin, kyllä suomalaiset saavat nukkua yönsä rauhassa. Vaikka mikä tulisi, niin tänne ei kohdistu minkäänlaista turvallisuusuhkaa."

Kiitos Mika, ja nyt unten maille, sillä aamulla on Aamu-TV ja siellä taas tarvitaan sinua.

"Ei ehdi nukkumaan, kun pitää työt hoitaa, perhe elättää, kirjakin kirjoittaa ja ruveta pressaksi."

Huomenta katsojat, ja tervetuloa Aamu-TV:n pariin. Siellähän Mika Aaltola jo istuukin ja kommentoi pian maailman menoa ja taloutta.

"Huomenta vaan. Britit saivat uuden pääministerin. Onneksi eivät kyselleet Benny Hilliä, joka olisi saamani tiedon mukaan suostunut. Yöllä tuumailin ulko-, turvallisuus- ja talouspolitiikan koplaamista. Jospa Suomi ja Turkki vaihtavat päikseen Nato-portin avaimet ja inflaatioprosentit. Eikös 80 prosenttia ole enemmän ja paremmin kuin kymmenen?

Kiitos Mika, kyllähän se on, ja ehditkö vielä luonto-ohjelmaan, kun kerran olet täällä.

"Mikä ettei. Jos elukka näyttää oravalta, se on orava. Muuttolintuja on kahta sorttia, isoja ja pieniä."

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi