play

Kolumni: Kesä toi Paulalle ylivoimaiset koettelemukset

Sirpa Suomalainen

Elämä voi tuoda ihmiselle kovia koettelemuksia. En tarkoita nyt maailmanlaajuisia koronakuolemia, Keski-Euroopan ihmisuhreja vaatineita tulvia enkä pitkin maapalloa riehuvia suurpaloja, vaan lahtelaisen Paulan järkyttävää kesää.

Siitä kertoi Iltalehti. Oli ollut hellepäivä, Paula oli juuri siivonnut ja päättänyt palkita itsensä jäätelöllä.

(Herkkähermoiselle lukijalle suosittelen tässä vaiheessa, ettei enää jatkaisi lukemista vaan siirtyisi seuraavien artikkeleiden pariin.) Ja voi kauhistus: Paulan jäätelössä oli kohmeinen kuollut kärpänen.

Oli melkein meinannut Paulalta tulla oksennus. Tämän jälkeen oli otettu yhteyttä jäätelötehtaaseen, joka oli luvannut käydä tuotantolinjansa läpi. Ja niin pitääkin tehdä sekä avata, sulattaa ja syödä kaikki jo markkinoilla olevat jäätelöt uuden kärpästapauksen varalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itse asiassa pitäisi olla enää tekemättä ollenkaan jäätelöä, sillä kuka voi mennä kärpäsistä takuuseen.

Dramaattisella hetkellä oli huomattu myös oleellisin, eli soittaa Iltalehden toimitukseen. Lehtien tärkein tehtävä on tuoda julki se, kun ihmistä oikein koetellaan.

"Nyt minä kyllä soitan Iltalehden toimitukseen, varmasti soitan!" Näin kiekui eräs rouvashenkilö lomamatkalla, kun seurue oli lähdössä vuoristokierrokselle ja matkatoimisto oli varannut liian pienen auton. Rouvan kiekumista ei vähentänyt se, että oppaat olivat jo hankkimassa toista autoa.

Näin jo sieluni silmin, kuinka ihmiset Suomen pakkasessa olisivat lukeneet R-kioskin ikkunoista kirkuvia lehtiotsikoita suomalaisten hädästä: "Täällä on ahdasta" - suomalaisturistit ulkomailla pikkubussissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olisivat siinä työttömät alkaneet kerätä myötätuntoadressia kanssasisarilleen, joilla on epämukavaa lomamatkallaan.

Jos ihan vakavasti puhutaan, niin miten ihmeessä media on suostunut osaksi peliä täysin mitättömissä asioissa? Näissä tapauksissahan tarkoituksena on uhkailla ja jopa kiristää julkisuudella tai ylipäätään hyväksikäyttää sitä omiin tarkoitusperiin.

Ennen uhkailtiin Hannu Karpolla, mutta hän kuitenkin selvitti ihan oikeita asioita.

Kun ystäväni selvitti asiakkaansa valitusta, asiakas ei suostunut kertomaan yksityiskohtia, sillä ainoa tavoite oli tehdä asiasta julkinen. Julkisuus voisi turmella yrittäjän maineen, vaikka ongelmalle olisi järkeenkäypä selitys.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusi kiristyksen väline on tullut sosiaalisesta mediasta. Hoitoalan yrittäjä kertoi, että on ihmisiä, jotka vaativat ilmaisia hoitoja tai muuten he julkaisisivat somessa jotakin kielteistä yrittäjästä.

Vastavuoroisesti yrittäjät pitävät listaa näistä kiristäjistä, jotta tietävät pysyä heistä loitolla. Viis siitä, että tällaisten listojen pitäminen taitaa olla laitonta.

Rikkailla on julkisuuttakin kovempi kiristyskeino: oma lakimies. Asiasta riippumatta tappio on varma, kun maallikolla on vastassa juristi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi