play

Kolumni: Koronarokotukset on häpeällisesti ja tahallaan politisoitu

Helena Tahvanainen

Maanantain ja tiistain välillä Suomessa raportoitiin yhdeksän koronakuolemaa ja 622 koronatartuntaa. Vakavasti sairastuneiden määrä kasvaa, samoin kuolemat. Silti rokotukset laahaavat. Suomi ei olekaan eurooppalaista ykkösluokkaa, joka saattaa hämmästyttää monia.

Koronapassi tulee enemmän kuin tarpeeseen, vaikka vielä pari viikkoa sitten sen arveltiin olevan turha ponnistus.

Keskustelu on pyörinyt isolti sen ympärillä, että ihmisellä on oikeus itse päättää, ottaako rokotteen ja kertooko ottamisestaan tai ottamattomuudestaan. Vähemmän on keskusteltu siitä, onko ihmisellä oikeus tietää läsnä olevien lähimmäisten aiheuttamasta ylimääräisestä ja turhasta riskistä.

Kaksi rokotusta suojaa vähintäänkin vakavalta koronataudilta, mutta vähintäänkin "kiva" olisi tietää, millaista porukkaa ympärillä liikkuu. Koronapassi antaa mahdollisuuden valita - paitsi rokottamattomille myös rokotetuille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ehken joku periaatteessa hallitusta sekä terveys- ja muita viranomaisia vastaan propagoinut on tullutkin synnintuntoon. "Valistuksen" ei ole tarvinnut olla mitään salaliittoteoretisointia vaan ihan tavallista oppositiopolitiikkaa, jossa hallitus tekee aina kaiken pahasti ja vähintäänkin väärin.

Suomen hallitushan ei ole mitenkään epäonnistunut koronatoimissaan, ja sen näkee niin kuolleisuus- ja sairastuneisuustilastoista kuin myös talousluvuista.

Koronarokotukset on politisoitu, ja tärkeitten viimeisten prosenttien saamisesta piikille on tullut hidasta ja vaikeaa. Tämäkö muka on Suomen ja suomalaisten etu?

Totuuden kertominen koronarokotuksen tehosta ja välttämättömyydestä yritetään leimata aivopesuksi ja pakottamisyritykseksi. Rokotustilannetta myös tahallisesti vääristellään. Yhä väitetään, että rokotuksia ei saa, vaikka totuus on, ettei rokotettavia saada.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Valtion ja kuntien taitaisi sittenkin kannattaa kaivaa kuvetta.

Yrittänyttä ei laiteta, ja valtion ja kuntien taitaisi sittenkin kannattaa kaivaa kuvetta ja maksaa koronarokotuksista - niin noloa kuin se onkin.

Parikymppiä ensimmäisestä ja vähän enemmän toisesta piikistä. Ja rokotuspisteitä ravintoloiden marketteihin, vaatekauppojen ja varaosaliikkeiden eteen Alkoja unohtamatta. Eikä päiväsaikaan vaan iltaisin, silloin kun nuoret ovat liikkeellä.

Halvempaa se olisi kuin sairaala- saati tehohoito tai edes sairauslomat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunhan loppulaskelmat korona-ajasta valmistuvat, saattaa moni asia näkyä uudessa valossa.

Tiukat rajoitustoimet vanhushoidossa eivät tainneet sittenkään olla mikään hallituksen salajuoni vanhojen ihmisten nöyryyttämiseksi. Hoivayritys Esperi kertoo (HS, 7.10.), että sen 103:sta sairastuneesta asukkaasta 25 kuoli. Neljännes! Korona oli todella vaarallinen tauti vanhuksille ennen rokotuksia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi