play

Kolumni: Kusti on hukannut asiakkaansa

Ulla Korkatsu

Ennen vanhaan, niinä hyvinä aikoina, posti kulki, kun Kusti jaksoi polkea. Kun minä olin pieni, joka kyläpahasessa oli oma posti, kauppa, koulu ja maamiesseurojen talolla tanssit joka lauantai. Kesäisin paistoi aina aurinko ja kellään ei ollut stressiä, eikä sen takia vatsahaavaa, burn outista puhumattakaan. Elämä kulki hiljaa eteenpäin.

Nyt meillä on kaikkea mahdollista, avaruuteenkin on matkustettu, mutta me täällä Valtimolla taannumme, pienenemme kuin pyy maailmanlopun edellä. Vähän ennen kuin koko Valtimo on potkaistu pois koko maailman kartalta.

Nyt meiltä lähti posti.

Kun kaikki muut palvelut on jo viety, niin on ajateltu, että onneksi meillä sentään on posti. Voidaan tilata Elloksen katalogista kaikkea tarpeellista, mitä ei löydy meidän ainoasta ruokakaupasta, S-marketista.

No mutta, kun postia ei ole, ja sen lokerikko on armollisesti asetettu S-marketin käytävälle. Se lämmittää meitä yhtä paljon kuin talvipakkasella se yksikin asia housussa.

Suurin osa paketeista ei mahdu siihen lokerikkoon. Niinpä ne ohjautuvat Nurmeksen Postiin, josta paketit voi noutaa ihan tiskiltä.

Vähään tyytyväisinä valtimolaisina olemme hiljaa ja mietimme, että eipä tuota olisi mitään tarvittukaan.

Toinen asia on se, että kaikilla ei ole autoa pyllyn alla. Jos on auto, niin kallista on lähteä Nurmekseen ajelemaan yhden paketin takia näillä bensan hinnoilla. Pitää olla asiaa ainakin viinakauppaan samalla, että viitsii auton laittaa tulille. Monella ne paketit jäävät sinne Ellokseen. Istumme ilman, ja vähään tyytyväisinä valtimolaisina olemme hiljaa ja mietimme, että eipä tuota olisi mitään tarvittukaan. Hörpätään lämmintä vettä illan iloksi.

No jos kirjeen haluamme lähettää tai jopa paketin, on kännykkään ladattava OmaPosti-sovellus, ja sen kanssa on pelattava. Sekin voi olla onnetonta, varsinkaan, jos ei omista kännykkää tai tietokonetta.

Kaupunginvaltuustossa oli puhetta, että yrittäjälle olisi maksettu 300 euroa kuussa tukea, että olisi ollut kannattavaa pitää postia muun toiminnan ohella.

Se ei käynyt. Sen sijaan on ostettu Virosta miljoonan kuivuri, joka ainakin tällä hetkellä on tyhjän panttina.

En minä valita, minä vain sanon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi