play

Kolumni: Lukiosta lintsaaminen palkittiin tämän kesän Hassisen Koneen keikoilla

Jentta Ilanmaa

Itku pitkästä ilosta ja muuta höpönlöpöä. Kyllä se välillä ja aika usein käy ihan toisinkin päin.

Vähän piti viime lauantaina hammasta purra, kun tuli tieto, että Liam Gallagher oli perunut perjantaisen Ilosaarirockin keikkansa. Sunnuntaina mieli hapuili jo toiveikkaampana Gallagherille mieleistä korvaajaa, ja maanantaina Radio Rexin aamun uutisaiheita koskevassa haastattelussa totesin jo optimistisesti, että eiköhän se Hassisen Kone ole se, jolla tämä murhe tästä vielä iloksi kääntyy. Ja niinhän se rokkiorganisaatio ilmoitti tiistai-iltana, että Hassisen Konetta sitä perjantaina taas kuunnellaan.

”Taas” on ehkä vähän liioittelua, kun kyseessä on bändi, jonka edellisestä keikkakesästä on yli 20 vuotta. Ja sitä edellisestä nelisenkymmentä vuotta.

Tänä kesänä meitä Hassisen Koneen faneja on hemmoteltu Joensuussa Kerubin keikoilla ja Seinäjoen Provinssirockissa. Heinäkuun lopulla bändi nousee vielä Tampereella Ratinan lavalle. Oasiksesta aikanaan tykänneenä olisin mieluusti käyttänyt tilaisuuden kuulla Liam Gallagheria ihan kotihuudeilla. Järjestäjät eivät perumisille kuitenkaan mitään mahda, ja vajaan viikon aikataululla ei maailmantähtiä hevillä tuuraajiksi hankita. Tällä hetkellä elämänsä kunnossa soittava joensuulaislähtöinen Hassisen Kone oli Poppareilta hieno paikkaus rokin päälavalle.

Sosiaalisen median puolella sydän-hymiöt täyttivät aika nopeasti ilmoitusuutisen.

Tämä on todennäköisesti ainoa kerta, kun tulette lukemaan kolumnia, jossa sydämeni pohjasta hehkutan jotain artistia. Kaikilla lienee omansa SE bändi; minulle se on aina ollut Hassisen Kone.

Suureksi murheekseni löysin Ismo Alangon kumppaneineen vasta sen jälkeen, kun yhtye oli jo pistänyt pillit pussiin. Ei auttanut kuin lintsata lukiossa harva se päivä läheiseen kaupunginkirjastoon kuuntelemaan juroja nuorisojulkkiksia älppäreiltä. Vähän lohtua toivat sentään silloisen Sielun Veljien live-keikat – mutta eihän se ollut Hassisen Kone.

Ai että kun olisin tiennyt, että runsaan 30 vuoden päästä sitä vielä heilutaan ja hoilataan Koneen keikoilla, ja se kuulostaa ihan yhtä hyvältä kuin silloin ennen!

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi