play

Kolumni: Maailman paras keksintö ja monitoimi-ihmeet

Jouko Kempas

Kotinurkkiin jää miljoonia pahan päivän varalle hamstrattuja kasvomaskeja. Ne pitää saada hyötykäyttöön. Olisiko kansallisen ideakilpailun paikka?

Tutkijoiden mukaan maailmassa käytettiin vuodessa 130 miljardia kasvomaskeja. Se on aika paljon myös niille, jotka laskivat maskien määrän yksi kappale kerrallaan.

Jätettä ei saa tehdä, joten ideoita uuskäytöstä tarvitaan. Niksi-Pirkassa on jo ehdotettu muutamia.

Maskia voi käyttää pienten tavaroiden kauppakassina. Näpsäkätinen taiteilee maskiparista rintaliivit tai siveellisen ranta-asun. Kalju mies suojaa nahkakuulansa maskilla auringolta, eikä hiki valu silmiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maskista saa myös marjakorin, jos sattuu yllättäen lakkasuolle ilman ämpäriä. Nuotiomakkaraa syötäessä maski toimii mainiosti serviettinä. Ei tursu sormille sinappia. Sipulia kuoriessa rupeaa itkettämään. Maski naamalle, niin eipä vuoda enää silmät.

Maski toimii kengän alla liukuesteenä ja lämmityssukkana kengässä. Maskilla voi kiillottaa auton vahausta tai sipaista liisterit suksen pohjaan.

Siis melkein mitä vaan! Jos ei muuta keksi, niin ainahan lopuista maskeista voi tehdä ite-ympäristötaidetta oman kodin seinälle tai yllätystuliaiseksi tuttaville.

Toisten mielestä sukkahousut on vielä parempi monitoimi-ihme. Telkkarin kaukosäädin ei ole koskaan hukassa, kun pistää sen sukkahousuun ja ripustaa katosta roikkumaan lähelle sohvaa. Mökillä saa aina kylmää juomaa niksillä. Pullot ja tölkit sukkahousuun ja housut laiturilta veteen jäähtymään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusin maailman paras keksintö on Ikean sininen kantokassi. Niitähän piisaa joka kodissa.

Kassi on hyvä halkokori halkojen kantamiseen. Tai likapyykkikori mökkeillessä. Kassissa voi säilyttää tätä ja tuota: vuorotellen kesä- ja talvivaatteita. Yökyläilykamppeet kulkevat kätevästi kassissa, samoin tyhjät panttipullot takaisin kauppaan. Kassiin mahtuu paljon pulloja, siis todella paljon.

Kassi toimii muuttolaatikkona ja rantakassina. Kaiken, mikä ei mahdu muuttolaatikoihin, voi survoa tilavaan kassiin. Rannalla kassi ei ole moksiskaan, vaikka se rypisi hiekassa tai vedessä. Kassista saa koiralle sadeasun tai kurakoiran kantotelineen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi