play

Kolumni: Menestynyt mies tienaa enemmän kuin vaimo ehtii tuhlata

Jouko Kempas

Onneksi on erilaisia tyyppejä, naisia ja miehiä. Kärjistetystä tyypittelystä löytyy esimerkkejä internetin ihmeellisestä maailmasta.

Amerikkalainen yliopistotutkimus romuttaa myytin, että naiset ovat miehiä huonompia kuskeja auton ratissa. Tähän päätelmään tultiin, kun tilastoista huomattiin, että kolareissa kuolee enemmän miehiä kuin naisia.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naiset ovat parempia kommunikoimaan. Naiset voivat käyttää päivässä jopa 20 000 sanaa, kun miehet vain 7 000, joten se siitä. Tyhjänpuhujat ovat asia erikseen.

Ainakin Amerikassa naisilla on parempi stressinsietokyky. Stressitilanteessa naiset hakevat kontaktia toisiin ihmisiin ja etsivät sosiaalista tukea. Miehet taas mököttävät tai käyttävät keinoa tappele ja pakene.

Ärsyttäviä mielipideautomaatteja on miehissä ja naisissa. Onko tuttu tyyppi? Mielipideautomaatilla on mielipide joka asiaan, eikä hän arastele sanoa sitä ääneen. Hänellä on paha tapa arvostella muiden tekemisiä: "ei noin vaan näin..."

Myös käyttäytymisen malleja on tyypitelty. Miehelle laatuaika on sitä, että makaa iltaisin sohvalla ja katsoo telkkarista lätkää. Miehen laatuaika lapsen kanssa on sitä, että molemmat rötköttävät sohvalla, katselevat telkkarista lätkää ja solvaavat ääneen pelaajia. Naisen oma laatuaika on se, kun saa siivota rauhassa tai istua vessanpytyllä kännykkä kädessä.

Nainen on miestä monitoimisempi. Kun nainen puhuu puhelimessa, hän samalla siivoaa, laittaa ruokaa, katsoo lapselle seuraavan päivän vaatteet, vahtii läksyjen tekoa ja käy vessassakin. Mies ei pysty tekemään mitään muuta kuin puhumaan puhelimessa ja mieluusti kokonaan toisessa huoneessa. Tosin mies puhuu harvemmin puhelimessa ja silloinkin vain nopeasti tiukkaa asiaa.

Miehellä on kylpyhuoneessa kuusi omaa asiaa: pyyhe, partakone, shampoo, saippua, hammasharja ja -tahna. Naisella taas on vähintään 337 tavaraa, joista mies osaa nimetä korkeintaan parikymmentä.

Tyypittelyn mukaan nainen on parempi riitelijä. Hän ottaa aina viimeisen sanan. Jos mies yrittää sanoa viimeisen sanan, alkaa uusi riita. Menestynyt mies tienaa enemmän kuin vaimonsa ehtii tuhlata. Menestyvä nainen löytää tuollaisen miehen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi