play

Kolumni: Metkasti vinksahtaneita uskomuksia miehistä ja naisistakin

Jouko Kempas

Mörköpimeinä päivinä on aikaa tutustua itse itseensä, vaikka tähän tapaan.

Räkätauti tursuaa, mutta Wikipedia väittää, että norminenä voi muistaa yli 50 000 eri hajua. Vaikea uskoa juuri nyt.

Tytöillä on enemmän makuhermoja kuin pojilla. Ilmanko naiset tietävät miehiä paremmin, mitä on hyvä maku. Voihan se olla niinkin, että toiset luulevat tietävänsä ja toiset tietävät tietävänsä.

Räkätaudissa aivastuttaa. Harvoin tulee ajatelleeksi, että on mahdotonta aivastaa silmät auki, tai että aivastuksen keskinopeus on 160 km tunnissa. Sen kun saisi valjastettua energiantuotantoon. Uskoa koettelee myös toinen väite. Ihmiskehossa on verisuonia yli 90 000 kilometriä. Puolessa tunnissa keho tuottaa lämpöä niin paljon, että sillä voisi lämmittää kolme litraa vettä kiehumispisteeseen.

Nauraminen on halpaa hupia ja se poistaa kipua. Ihminen nauraa keskimäärin 15 kertaa päivässä. Määrän lisääminen ei maksa mansikoita.

Hymyileminen on lihastyötä. Ihmisen tarvitsee käyttää hymyyn 17 eri lihasta. Otsan rypistäminen vaatii 43 lihaksen käyttöä.

Liian vähän liikkumisen syitä on selvitetty hartaasti ja pitkään. Aina ei millään jaksa, sillä ihmisen pitää käyttää 200 lihasta ottaakseen edes yhden askeleen.

Harvoin muistaa sitäkään, että suuteleminen säästää hampaita, vaikka bakteereita vaihtuukin. Suudellessa erittyvä lisäsylki auttaa pitämään suun puhtaampana ja vähentää hampaiden kulumia.

Naiset tuskailevat, kun mies ei puhu eikä pussaa. Kuitenkin keskimääräisen yhden ihmisen – myös miehen – sanavarasto koostuu noin 6 000 sanasta. Ei uskoisi, että ihmisen vahvin lihas on kieli.

Teininuorisoa syyllistetään, että onko ihan pakko soittaa sitä mölymusiikkia ruokapöydässäkin. Vähänpä tietävät isät ja äidit. Nimittäin on tutkittu, että musiikin kuunteleminen auttaa ruokaa sulamaan vatsassa.

Mies ei laita aivojaan narikkaan yöksi, koska aivot ovat aktiivisimmillaan juuri yön tunteina, vaikka 80 prosenttia aivoista on vettä. Kun mies on täyttänyt 35 vuotta, hän alkaa menettää 7 000 aivosolua päivässä. Apua, onko se paljon vai vähän?

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi