play

Kolumni: Saa suositella, uskon ehkä kymmenen vuoden päästä

Jentta Ilanmaa

Hyvä juttu, että heinäkuun 1. päivä on perjantai. Silloin nimittäin ilmestyy Stranger Things -sarjan neljännen tuotantokauden kaksi viimeistä jaksoa. Popparit ja limpparit esiin; viikon päästä istutaan, tuijotetaan ja valvotaan ympäri maapalloa yhdessä miljoonien muiden kanssa. Neljännen kauden ensimmäiset jaksot julkaistiin toukokuun lopulla, ja tuolloin Netflix raportoi ennätysmäisestä 300 miljoonasta katselutunnista. Kyseessä on siis yksi kaikkien aikojen suosituimmista televisiosarjoista. Ja parhaista.

Tähän mennessä lienee selvää, että olen täysin koukussa sarjaan. Yhteisen taipaleemme alku oli kuitenkin nihkeä. Stranger Thingsin ensimmäinen kausi ilmestyi jo vuonna 2016 ja nousi välittömästi koko televisiota katsovan maailmaan tietoisuuteen. Hypetys sarjan ja sen nuorten näyttelijöiden ympärillä oli valtava.

Itse raahauduin perheen miesväen vuosien hiillostuksen jälkeen puolipakotettuna television ääreen viiden vuoden viiveellä viime vuonna. Se viikonloppu menikin sitten siinä.

Vielä hitaampi oli tieni yhden maailman suosituimman kirjasarjan Game of Thronesin pariin. Sarjan ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 1996. Kotiväen vuosien kiihkeä lobbaaminen karahti kerta toisensa jälkeen kiville, mutta kirjasta tehdyn televisiosarjan ensimmäisen osan katsominen aukaisikin sitten pellit täysillä. Viidentoista vuoden ja neljän kirjan viiveellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sen vuoden kesälomien ilmoilla ei ollut väliä. Lukeminen kun onnistuu riippumaton lisäksi myös villasukat jalassa takkatulen ääressä. Tuhansia sivuja kattava kirjasarja on edelleen lukulistani kaikkien aikojen kärjessä.

Downton Abbeyn ja The Crownin pariin taisin kuitenkin uskaltautua jo kutakuinkin kolmannen kauden kieppeillä...

Kuulemani mukaan meitä liian suosittu, ei voi olla hyvä -ihmisiä on muitakin.

Kehotuksena yhdeltä vastarannankiiskiltä ainakin teille sadekelejä harmitteleville ja kesälomaa viettäville skeptikoille: katsokaa Stranger Thingsien aikaisemmat kaudet ennen neljännen kauden finaalia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tai lukekaa ne Game of Thronesit.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi