play

Kolumni: Tapasin putinistin, hermostuin ja menetin yöuneni totaalisesti

Liisa Yli-Ketola

Mitä siinä kyynelehdit, mene kotiisi ja ajattele itseäsi ja perhettäsi!

Näin minua opastettiin äskettäin Qatarin lentokentällä. Olin pitkällä matkalla ja kuuntelin Pink Floydin upeata sodanvastaista Hey, Hey, Rise Up -kappaletta. Itkuhan siinä tuli.

Kännykkääni latasin kahvilan nurkassa, viereisessä pistorasiassa oli nuorehkon naisen kännykkä.

Aloin jakaa Pink Floydia hänen kanssaan. Aluksi hän kiinnostui, onko kappale uusi. Vastasin, että kyllä, kyllä, koska Ukrainassa soditaan. Seuraava kysymykseni kuului, mistä päin maailmaa hän olikaan päätynyt Dohaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nainen kertoi olevansa venäläinen, ja jatkoi, ettei hänellä silti ollut pommia laukussaan. Hän oli matkalla Bahamalta kotiinsa Moskovaan.

Keskustelumme eteni niin, että jaoin myötätuntoani myös venäläisille ihmisille.

"Tehän joudutte elämään siellä Putinin totalitarismissa", sanoin.

Hän alkoi selvittää minulle, miten ei pidä uskoa kaikkea sota-asiaa, mitä maailmalla puhutaan. Hänelle Venäjä on niin iso maa, jota ainoastaan Putin pystyy johtamaan. Kysyin vielä, mitä sitten muille mahdollisille johtajille on tapahtunut. Eivätkö kaikki Navalnyin lailla ole jo vankiloissa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Navalnyi is just nothing", nainen tiuskaisi minulle.

Huomasin kiihtyväni sisältä päin kovaa vauhtia. Vaikka tiedostan, ettei aivopestyjen ihmisten näkemyksiä muuteta kahvilakeskusteluissa, silti oli pakko paasata. Kerroin olevani journalisti, jolle totuus on elämässä yksi suurimmista arvoista. Ja että suomalaiset toimittajat ovat suunnanneet Ukrainaan kertomaan sodasta.

Nainen veti Afrikka-kortin taskustaan: niin, miksi en itke afrikkalaisten puolesta, vaan vain ukrainalaisia suren. Hänestä Venäjälle on suuri arvo olla suuri maa.

En voinut välttää ajatusta: suuri maa ja tyhmä kansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huomasin olevani lisähapen tarpeessa ja kiiruhdin pois paikalta. Joka tapauksessa nainen vei yöuneni ja on tullut mieleeni päivittäin matkan jälkeen.

Mitä voimme tehdä niin kauan kuin venäläiset rakastavat Putiniaan? Sanattomaksi vetää.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi