play

Kolumni: Vaalien alus on ollut vilkas myös mielipidepalstalla

Helena Tahvanainen

Nyt voi sanoa, että kuntavaalit ovat ovella - vihdoin, niinkin voi sanoa.

Vaalipäivän siirto taisi sittenkin olla oikea veto, vaikka mitään suurta koronatupsahdusta ei huhtikuullekaan onneksi tullut. Nyt koronaa on kuitenkin liikkeellä sitäkin vähemmän, ja mikä hienointa, aivan perinteistäkin vaalitaistoa toritapahtumineen on saatu viritettyä näille aivan viimeisille päiville. Jopa grillimakkaraa on toreilla tarjoiltu.

On todella arvokasta, ettei näistäkään vaaleista tullut ihan pelkät somevaalit. Niin olisi käynyt, jos äänestetty olisi alkuperäisessä aikataulussa.

Ainakin sen verran korona nytkin vaikuttaa, että ennakkoäänestys on ollut vilkasta. Kun kävin antamassa ääneni tiistaina puolilta päivin, virta äänestämään oli samanlaista, harvahkoa mutta tasaista, kuin parhaimmillaan vaalipäivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niin siinä valtasi harras vaalitunnelma, että hämmästyin, kun äänestyslippua ei pantu uurnaan vaan kirjekuoreen.

Vaalituloksesta tiedetäänkin paljon sunnuntai-iltana heti kahdeksalta.

Poliittisia näkökantoja sekä arkisia ongelmia ja parannusehdotuksia niihin on esitetty ahkerasti myös Karjalaisen mielipidesivuilla. Pyrkimyksemme on ollut julkaista ne kaikki. Hyvin harvassa kirjoituksessa on ollut mitään sillä tavalla ikävää, ettei sitä ole voinut julkaista journalististen periaatteiden takia.

Kiitos kaikille kirjoituksia lähettäneille ehdokkaille. Katto on ollut korkealla ja seinät leveällä. Kiitos myös siitä, että niin moni on nöyrästi lyhentänyt kirjoitustaan, ja erityiskiitos kaikille niille, jotka ovat jo alun perin kirjoittaneet lyhyesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Useimmat asiat voi tosiaan sanoa lyhyestikin, ja siinä on vielä se erinomainen etu, että lyhyen kirjoituksen lukee paljon useampi kuin pitkän epistolan kuunaan.

Näitä meidän kolumnejakin on urani aikana lyhennetty niin monta kertaa, etten ole laskuissa pysynyt. Ja aina on voinut asian sanoa.

Laskin Karjalaisen arkistosta, että olemme julkaisseet tämän vuoden aikana noin 180 ehdokkaiden kirjoittamaa mielipidekirjoitusta ja kaikki ehkä sadat vaaleja koskevat tekstiviestit päälle! Erityinen paino on sanalla noin, sillä alkuvuodestahan ehdokaslistat eivät olleet edes valmiit.

Vaalimielipiteitä julkaisemme vielä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina, mutta lauantai on mielipidesivuilla jo vaalirauhan aikaa. Tämä on ollut rajanveto perinteisestikin Karjalaisessa. Näin tahdomme välttää sen, ettei kenellekään jää viime hetken etuutta puolelleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaina ei siis enää kannata lähettää vaalipostia mielipidesivulla julkaistavaksi. Maksullisia ilmoituksia toki julkaisemme vielä sunnuntainkin lehdessä.

Näyttää siltä, että aivan kaikkia kirjoituksia emme pysty julkaisemaan paperi-Karjalaisessa, mutta olemme varanneet ylimääräistä tilaa Karjalaisen verkkolehden Extra-osioon. Näin olemme toiveikkaita, että kaikki mielipiteet pääsevät julki.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi