play

Kolumni: Valtimolla on monta valttikorttia hyvää elämää varten

Ulla Korkatsu

Valtimolla menee hyvin Pohjois-Karjalan pohjoisimpana taajamana tai nukkumalähiönä.

Täällä on lääniä missä oleskella. Ei tule ahtaanpaikankammoa, kun menee pitkin kylän raittia.

On indonesialainen ravintola, ja keittolounasta saa entisen Säästöpankin talon kahvilasta. Lyhyen ajan sisällä Valtimolle on perustettu myös kaksi kirpputoria. On hyvä, että uuden ostamista vähennetään ja kierrätetään hyvää tavaraa.

Asia, joka tällä hetkellä erityisesti lämmittää valtimolaisten mieliä ja josta osataan olla kiitollisia: PKO on satsannut S-markettiin. Kauppaa on laajennettu, ja sen valikoima on suurentunut kuuleman mukaan tuhannella tuotteella. Posti meni, mutta S-marketista löytyy Postin ja Matkahuollon lokerikko. Eräs kyläläinen tokaisi, että nythän tämä alkaa näyttää ihan kaupalta.

Valtimolla toimii Valtimo Components Oy, jonka toimialana on elektroniikka ja komponentit. Tehtaalta lähtee tuotteita vaativiin olosuhteisiin maalle, merelle, ilmaan ja aina avaruuteen asti.

Toimitusjohtaja Jaakko Kilpeläinen vertaa yhtiön tuotantoa karjalaiseen käsityöperinteeseen, ja miksikäs ei. Components niittää mainetta maailmalla ja työllistää hyvin.

Riverian metsäoppilaitos vetää opiskelijoita Valtimolle ympäri Suomea. Opiskelijat kertovat, että heillä on kova motivaatio opiskella ja ilmapiiri oppilaitoksessa on erikoisen hyvä.

Valtimolla on paljon pieniä yrityksiä, jotka pyörivät hyvin ja työllistävät yrittäjän. Tämä kertoo ihmisten halusta elättää itsensä paikassa, jossa työpaikkoja ei ole paljon tarjolla. Se kertoo siitä, että Valtimolla halutaan asua.

Ihmisiä täällä pitää myös kaunis, puhdas luonto ja sen tarjoamat harrastukset. Metsä järvineen on monelle kuin toinen koti.

Valtimolla onkin jonkin verran uusia asukkaita, jotka ovat vain halunneet tulla maaseudun rauhaan. Ja monia sellaisia, jotka ovat tehneet kierroksen maailmalla ja tulleet takaisin kotikonnuille.

Mikäpäs täällä on ollessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi