play

Timo Vornanen kertoo mielipidekirjoituksessaan, miksi ei osallistunut valtuuston kokoukseen Joensuussa

Timo Vornanen arkistokuvassa.

Timo Vornanen arkistokuvassa. Kuva: Juha Inkinen

Lukijan kirjoitus

Karjalainen julkaisi 28.5. lehtijutun ”Vornanen ei saapunut kokoukseen”. Juttu käsitteli 27.5. pidettyä Joensuun kaupunginvaltuuston kokousta, johon en päässyt paikalle. Jutussa mainittiin myös, että en ollut paikalla myöskään 29.4. pidetyssä kokouksessa.

Tähän lehtijuttuun liittyen muutama sana siitä, miksi Vornasta ei näy. Valtuuston kokousaika on minulle todella hankala, koska maanantait ovat minun reissupäiviä Helsinkiin. Käytän Joensuu–Helsinki–Joensuu-välien kulkemiseen junaa.

Kaupunginvaltuuston kokoukset alkavat maanantaisin kello 17, ja järkevä junayhteys lähtee Joensuusta kello 15.11 tai 18.11. Tämä tarkoittaa sitä, että kello 15 junaa käyttäen en pääse kokoukseen ja kello 18 junaa käyttäen ehtisin olla kokouksessa noin puoli tuntia ennen kuin pitäisi lähteä asemalle.

En ole kokenut mielekkääksi, eikä ole arvoihini sopivaa, että kävisin valtuustossa puoli tuntia ja nostaisin siitä kokouksesta maksettavan 140 euron suuruisen kokouspalkkion. Olen katsonut parhaaksi, että varajäseneni hoitaa yhdellä kokouspalkkiolla koko kokouksen.

Miksi juna eikä lento? Tämä on arvoihini liittyvä asia. En halua käyttää yhtään enempää valtion verorahoja kuin kansanedustajan tehtävän hoitaminen edellyttää.

Kysyin tänään eduskunnan matkapalvelusta Joensuu–Helsinki-lennon hintaa. Se oli 211 euroa suuntaansa. Tähän päälle tulisi tietenkin taksikyydit molemmissa päissä, eli matkan hinnaksi yhteen suuntaan tulee noin 320 euroa. Viikossa menopaluu maksaisi siis 640 euroa. Vuoden aikana lennot maksaisivat 19 200 euroa ja eduskuntakaudessa 76 800 euroa.

Kun kuljen junalla, matka yhteen suuntaan maksaa maksimissaan noin 70 euroa, ja viikossa siis menopaluun hinta on 140 euroa. Tyyliini on kuulunut tehdä aseman ja työasunnon väliset matkat (1,5 km) kävellen, joten siitä ei ole ylimääräistä kulunkia syntynyt.

Vuoden aikana junakyydit maksavat 4 200 euroa ja neljän vuoden eduskuntakaudessa 16 800 euroa. Kun käyttää junaa, neljän vuoden eduskuntakaudella syntyy 60 000 euron säästö lentämiseen verrattuna.

Valtuuston kokouksissa ei ole Vornasta näkynyt, koska valtuuston kokousaika ja junalla matkustamisen aikataulut eivät ole sopineet yhteen.

Omasta valinnastani huolimatta kannustan käyttämään lentoyhteyttä. Näin saamme tulevaisuudessakin pidettyä tämän liikenneyhteyden maakunnassa.

Mitä runsaammin lennetään, sitä varmemmin tämä tärkeä lentoyhteys säilyy myös seuraavan hallituksen aikana.

Hyvää kesää!

Timo Vornanen

kansanedustaja (sit.)

Joensuu

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi