play

Kolumni: Päivi Räsänen, toteuta uhkauksesi ja eroa kirkosta

Kimmo Nevalainen

Arvoisa kansanedustaja ja evankelisluterilaisen kirkon rivijäsen Päivi Räsänen (kd.). Olette uhannut erota kirkosta, kun ylimääräinen piispainkokous ehdottaa perinteisen naisen ja miehen avioliiton lisäksi myös kahden eri henkilön avioliittoa.

Hyvä!

Toivon, että eroatte kirkosta mahdollisimman nopeasti. Niin paljon pahaa olette luterilaiselle kirkolle tehnyt. Kun eroatte, samalla kaikki turhaan teidän puheidenne takia kirkosta eronneet voivat palata avarasylisen luterilaisen kirkon helmoihin takaisin.

Toki voi olla, että niin ei tapahdu, mutta olisipahan ainakin yksi kirkkoveneen keikuttaja vähemmän matkaa meidän muiden kanssa jatkamassa.

Miten muka olette tehnyt kirkolle pahaa? Muistatte epäilemättä Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoillan, jonka puheidenne perusteella kirkosta erosi 30–40 000 ihmistä. Vastaavia ulostuoja on riittänyt.

Hymyilyttääkö, oletteko tyytyväinen, Päivi Räsänen? Verhoatte homofobisuutenne siihen, että Raamattu kertoo homouden synniksi. Niinhän se ei tee.

Ymmärrätte aivan hyvin, että Raamattu ei ole Jumalan kirjoittama. Ei, ei sinne päinkään. Se on elänyt ajassa ja paikassa, se on vajavaisten ja virheitä tekevien ihmisten kirjaama. Siellä on käännösvirheitä, huolimattomuuksia ja uudelleentulkintoja, jotka eivät pidä paikkaansa.

Silti te julkeatte väittää, että Jumala ja Raamattu julistavat homouden synniksi.

Itse te olette syntinen julistaessanne ensimmäisenä toisten ihmisten normaalin elämän synniksi. Teillä ei synnin julistukseen ole yhtään sen suurempaa oikeutta kuin minulla teitä tuomitsemaan.

Minäkin olen kirkon rivijäsen, ja sanon, että te olette vähemmistöjä kohtaan ilkeä, julma, sydämetön ja julkea. Te käytätte uskonnollisissa asioissa valtuutusta, jota teille ei ole suotu eikä annettu.

Te olette vihonviimeinen uskonnollinen pyrkyri.

Te käytätte uskonnollisissa asioissa valtuutusta, jota teille ei ole suotu eikä annettu.
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikä minä olen näin kirjoittamaan? Olen kirkon rivijäsen niin kuin tekin. Semmoinen kulttuurikristitty edesmenneen emeritusprofessori, eksegeetti Heikki Räisäsen luonnehdinnan mukaan.

Myönnän, olen koulutukseltani teologi, mutta mitättömän pienen uskoni takia ei minusta pappia tullut. Pääaineeni oli teologinen etiikka ja uskonnonfilosofia.

Opiskeluaikaan meidän piti pitää pari saarnaa opiskelijoiden omissa jumalanpalveluksissa. Paukuttelin ensimmäisessä saarnassani menemään jotenkin niin, että jos taivas on olemassa, emme me sinne mahdu. Siellä ovat syrjäytyneet, tässä maailmassa poljetut, prostituoidut, vääryyttä kestäneet ja sen semmoiset ihmiset.

Saarnan vastaanottanut ja arvosi jakanut opettaja oli pitkään hiljaa ja sanoi, että hän ahdistui.

Perille meni.

Toiselle saarnalle opettaja vaihtui. Viestini oli sama, saarna teknisesti huonompi. Hän totesi, että jos täällä muut julistavat samalla tavalla, hänen ei tarvitse enää itse saarnoja kirjoittaa, kun ottaa vain opiskelijoiden tekstit käyttöönsä.

Tämä kertoo kirkostamme paljon, monenlaisia mielipiteitä sinne on aina mahtunut.

Päivitän melkein neljänkymmenen vuoden sanomisiani sen verran, että teidän puheidenne perusteella, evankelisluterilaisen kirkon rivijäsen Päivi Räsänen, taivaaseen pääsevät myös homoseksuaalit, joita te olette hakannut Raamatulla päähän vuosikymmenet.

Teille ei siellä ole sijaa. Ahdistaako? Hävettääkö?

Meillä on se ero, että uskon kristilliseen rakkauteen, joka ei alista toisia vaan yrittää heikommassa asemassa olevia auttaa.

Te, Päivi Räsänen ette tee niin. Ilman tuomiovallan suomaa valtaa te haluatte tuomita.

Siinä te ette koskaan onnistu.

Edesmennyt kirjailija Matti Pulkkinen kirjoitti Romaanihenkilön kuolema -romaanissa aforismin: Antaa vetää, sanoi mies uunia.

Siinäpä teille, Päivi Räsänen, oiva neuvo suhteeseen evankelisluterilaisesta kirkosta.

Ovi on auki, josta ulos käydä. Eroa kirkosta -sivusto näyttää toimivan edelleen.

En silti usko, että teillä aitoa aikomusta moiseen olisi. Teille uskonnollinen julkinen kielenkäyttö on valtaa ja poliittista peliä.

Siitä kärsivät valitettavasti eniten seksuaalivähemmistöt ja evankelisluterilainen kirkko.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi