play

Siun soten 181 lääkäriä mukana vetoomuksessa: "Asterista on peräydyttävä, jatkaminen ei ole pohjoiskarjalaisten edun mukaista"

Kardiologian ylilääkäri Tuomas Rissanen on yksi lääkäreistä, jotka ovat allekirjoittaneet vetoomuksen.

Kardiologian ylilääkäri Tuomas Rissanen on yksi lääkäreistä, jotka ovat allekirjoittaneet vetoomuksen. Kuva: Minna Raitavuo

Lukijan kirjoitus

Siun soten 181 lääkäriä lähetti Karjalaiselle vetoomuksen, jossa he vaativat Aster-hankkeen päättämistä. Vetoomus on luettavissa alapuolella.

"Me Siun soten lääkärit vaadimme Aster-hankkeen päättämistä osaltamme suunnitteluprojektiin. Jatkaminen ei ole Siun soten eikä pohjoiskarjalaisten edun mukaista.

Suunnitteluprojekti osoitti ainoassa käyttäjäarviossa järjestelmän raskaaksi, monimutkaiseksi, hankalaksi käyttää ja erittäin työlääksi muokata.

Toimimaton tietojärjestelmä muodostaa rekrytoinnin esteen vaikeuttaen jo haasteellista työvoimatilannetta entisestään.

Hankkeen kustannukset uhkaavat paisua moninkertaiseksi verrattuna edullisimpaan, käyttäjien testeissä parhaaksi arvioimaan Esko-järjestelmään.

Kulusäästö voitaisiin kohdentaa paikkaamaan yt-neuvotteluiden heikentämää käytännön hoitotyön työvoimaresurssia ja varmistamaan uuden järjestelmän käyttöönoton onnistuminen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietointegraatioon taas on paljon helpompia ratkaisuja ja nämä ovat jo tarjolla.

Laajat perustelut vaihtoehdoille on esitetty hiljattain julkaistussa, työntekijälähtöisessä julkisessa arviossa. Hankkeen suuria riskejä ei yhteistyöprojektin toimesta ole tunnistettu.

Cernerin myynti- ja yhteistyökumppanit (preferred partners), Deloitte ja Accenture, taas ovat väärä taho arvioimaan vaihtoehtojen järkevyyttä.

Tavoitteet ja työkalut on arvioitava uudelleen. Vaihtoehtojen kartoitus on aloitettava käyttäjälähtöisesti."

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Antti Niemi, yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri, kipupoliklinikan ylilääkäri, Matias Laaninen, Juuan terveysaseman ylilääkäri, Ville Vänni, kirurgian ylilääkäri, Hilkka Tirkkonen, terveyskeskuslääkäri Jussi Sipilä, neurologian ylilääkäri, Tuomas Rissanen, kardiologian ylilääkäri, sekä 175 muuta Siun Soten lääkäriä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi