play

Kolumni: Vappuna ilmapallo sopii käteen ihan niin kuin irtonenä päähän

Helena Tahvanainen

Se on vappu sitten tänään ja vielä vähäsen huomennakin. Vapun niin kuin muidenkin juhlien vietto on liukunut aatolle - ja aatonaattoakin juhlitaan varsinkin tällaisena kalenterisattumuksena, jolloin aatto on lauantailla.

Vaikka yksi ylimääräinen vapaapäivä jää saamatta, yksi lisäaatto tuli kumminkin.

Kun kiireiseen tahtiin tottuu työelämässä, se tuppaa leviämään myös vapaa-aikaan.

Vappu on kevään juhla, jolloin on määrä ottaa käyttöön kesämekko, pikkukengät ja polvisukat. Sattuuhan semmoistakin - pari kertaa on tainnut sattua kuudessa vuosikymmenessä. Yleensä sattuu pikemminkin, että talvitakki pitää kaivaa uudestaan esiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ylioppilaslakki on todellinen eriarvoisuuden merkki, sillä sen ahkeroineen ei tarvitse muistaa ottaa torille pipoa taskuun. Yo-lakki lämmittää, siinähän on vuori, ja toisinaan lakkiaiskevään muoti on vaatinut hankkimaan lakin korville asti ylettyvää kokoa. Onnekkaita ne sukupolvet.

Satakuntalaiset muuten käyttänevät tänä vuonna lakkiaan nurinpäin tai vähintäänkin heiluttelevat sitä näkyvästi kädessään: sini-keltainen vuori on kuin solidaarisuuden osoitus Ukrainan kansalle.

Jos kuuluu vappuun kylmä sää, niin kuuluvat siihen myös ilmapallot.

Ilmapallokauppaan on viime vuosina astunut markkinatalous ja kilpailu. Niin tiukasti vappuun ilmapallot kuuluvat, että monen perheen on vaikea sanoa lapsille "ei", vaikka budjetissa liikkumavara olisi pieni. Sitä paitsi torihinnat kipusivat niihin korkeisiin hintoihin, että varsinkin useamman pallon ostaminen teki kipeää parempituloisellekin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aluksi jo etukäteen marketista paljon halvemmalla ostettu ilmapallo tuntui jotenkin tylsältä korvikkeelta, mutta mihinkäpä ei lapsi tottuisi, kun tottuu aikuinenkin. Eläköön siis terve kilpailu!

Vappuviuhka ja irtonenä ovat siitä hauskoja juhlavermeitä, että ne voi laittaa yläkomeroon purkamatta jääneiden serpentiinien kanssa odottamaan seuraavaa sesonkia. Ennen sellaista pidettiin naurettavana itaruutena, nyttemmin se on luonnollista säästäväisyyttä, ekologisuutta ennen kaikkea.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi