Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Kolumni

Kamaahan on auto puolillaan...

  • Timo Riistaniemi
Olen saanut kirjoittaa ammattikuljettajien ammattipätevyyden vaatimista lisäkoulutuksista: linja-autonkuljettajista, kuorma-autonkuljettajista ja traktorinkuljettajista.

Helmikuussa arvelin, että tämä olisi nyt tässä, ja kirjoitin jutun kainaloon harvinaisen kiukkuisen mielipiteen. Kyselin, miksi 40 vuotta ammatikseen ajaneita pannaan joutaville kursseille ja samalla aiheutetaan sekä kuljettajille että heidän tiukoilla oleville työnantajilleen turhaa kulua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjeistin eduskuntaa: pannaan nämä lisäkoulutukset uusille, alalle tuleville jo osaksi ammattikoulutusta ja annetaan nykyisten ammattikuljettajien hoitaa työnsä.

Eihän se siihen jäänyt. Läpäisyperiaatteella tyhmäkin laki menee alaspäin ravintoketjussa.

Lisäkoulutukset kiusaavat ammattikuljettajia. Ammattipätevyysvaatimukset koskevat kuitenkin myös esimerkiksi satunnaisia musiikkiyhtyeiden kuljetuksia, nuorisokielellä bändien laitteiden roudauksia.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi joutuu tulkitsemaan eduskunnan säätämiä lakeja, kelvottomiakin.

”Laki kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä 2. pykälän 8. kohta määrittää että kuljettajalla ei tarvitse olla ammattipätevyyttä jos hän kuljettaa materiaaleja tai laitteita, joita hän käyttää ammattia harjoittaessaan.”

Kun tätä lausetta yrittää verrata orkesterin toimintaan, on päädytty tulkintaan, että soittajilla, äänimiehillä, valomiehillä on kyydissä laitteita, joita he tarvitsevat ammattinsa harjoittamiseen. Lisäksi kaikki samalle työmaalle menevät henkilöt ja laitteet voivat kulkea samassa kyydissä.

Kun roudarin tehtävää peilaa säädökseen, niin kysymys kuuluu, onko auton kyydissä sellaisia materiaaleja tai laitteita, joita roudari käyttää ammattia harjoittaessaan.

Mikäli roudari ainoastaan kantaa muiden laitteita, Trafin asiantuntijan tulkinta on, että roudarin on hankittava ammattipätevyys.

Tuhat euroa kurssista voi olla aloittelevan rokkiyhtyeen puolen vuoden bruttotulo.

Tilanne on kuitenkin toinen, jos roudari käy itse lavalla soittamassa, laulamassa tai toimii äänimiehenä.

Palataanpa vielä traktorikuljetuksiin.

Juttuvinkki tuli pohjoiskarjalaiselta maaseudun mieheltä, joka vietti tammikuussa pitkät ajat puhelimessa viranomaisten kanssa. Hän halusi selvittää, miten hän voisi laillisesti kuljetella traktorillaan naapurien satunnaisia puu-, multa- tai hiekkakuormia.

Sittemmin mies hankki traktorikuljettajan ammattipätevyyden Joensuussa, jossa koulutus ensi kertaa järjestettiin. Kaiken piti olla kunnossa. Rahaa meni tonnin verran.

Nyt on ilmennyt uusi ongelma. Miehen traktori on teholtaan niin suuri, että siihen pitäisi asentaa ajopiirturi niitä satunnaisiakin kuljetuksia varten. Piirturi maksaa jälkiasennuksena noin 3  000 euroa.

Minusta tässä ei ole - vieläkään - mitään järkeä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi