Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Kolumni

Ole arjalainen, toivoo Pekka Siitoin ja pojat

  • Kim Väisänen

Karjalaisen jakelulaatikosta oli raaputettu ensimmäinen K-kirjain pois ja siihen oli lisätty otsikon teksti, jossa toivottiin arjalaista suhtautumista elämään ”valtakunnanjohtaja” Pekka Siitoimen hengessä. Tuolloin, 1980-luvun puolivälissä, uusnatsin, Adolf Hitlerin ihailijan Pekka Siitoimen ajatusmaailma ei ollut itselleni tuttu, eikä kyllä kovin monelle muullekaan.

Tuolloin umpihullut ajatukset, ja vihapuheet, levisivät heikosti, koska radion tai television eetteriin niitä esittäviä ei ymmärrettävistä syistä päästetty. Nykypostia merkittävämpään printtijulkaisuunkaan ei ollut asiaa. Sosiaalisesta tai epäsosiaalisesta mediasta ei ollut kuultukaan, internetin suurajat olivat edessäpäin.

Paikallisesti puhuttiin kylähulluista, koska erikoisemman ajatusmaailman omaava ei saanut kyläkaupan parkkipaikkaa merkittävämpää foorumia ajatustensa areenaksi. Omalla kylällä osattiin suhtautua puheisiin niiden vaatimalla varovaisuudella, satunnaiset parkkipaikkatuttavuudet saattoivat tosin pelästyä.

Pekka Siitoin vaikutti oman aikansa SMP:n piirissä ennen kuin puolueen hajaannuksen vuosina ajautui avoimesti kansallissosialistiseksi, esikuvansa poliittista aatemaailmaa mukailen.

SMP:n raunioille rakentunut perussuomalaiset on taasen kiistatta Timo Soinin 20 vuoden taidon näyte, politiikan Augeiaan tallisiivous. Maisterisjätkä on vetänyt kahdessa vuosikymmenessä konkurssipesän vallan huipulle hallitukseen, ja uskottavaksi poliittiseksi toimijaksi.

Lukemattomat torikeskustelut, itseään säälimättömästi suoritettu maakuntakiertäminen ja tuhannet henkilökohtaiset yksilökohtaamiset ovat tehneet perussuomalaisista sen, mitä se on tänä päivänä.

Ei se suosio ole ilmaiseksi tullut, vaikka Soinia voikin pitää sutkina hevosmiehenä, joka takuuvarmasti harjoittelee salassa sutkauksiaan varastoon. 

Pitkän, 20 vuoden matkan varrella puolueeseen on päässyt pesiytymään kaikkea ei-suomalaista vastustava arjalaisosasto, joka poimii ainoastaan rusinat Soinin vaivaamasta pullasta omien harhaisten ajatustensa levittämiseksi.

En jaksa uskoa, että kuivakka ja esiintyjänä varsin heikko Jussi Halla-aho massahurmaisi ketään tuulisella torilla, vaikka soppatykki tyrkkäisi maistuvaa rokkaa ja Paula-tyttö tarjoaisi parempaa sumppia ilmaiskeiton päälle. 

Perussuomalaisten arjalaisosasto on päässyt helpolla - on istuttu valmiiksi katettuun pöytään. Umpihankihiihtoon kyseisestä porukasta ei ole.

Soinin latukoneen uraa seuraamalla on löydetty tyytymättömästä kansanosasta äänestäjiksi ja tukijoiksi ne, joiden ulkomaalaisvihaa lietsovat juuri nyt erityisesti elintasosurffarit. Siis ne Eurooppaan pyrkijät, jotka eivät älyä kuolla omassa kotimaassaan puolihullun diktaattorin tai häntä vastaan taistelevan uskonnollisen fanaatikkojoukon riveissä.

Mikäli puoluejohtaja Soini ei olisi työssään niin hyvä kuin on, ei ole vaikea kuvitella, missä nykyiset olliimmoset vaikuttaisivat. Brysselin sijaan Halla-aho olisi lyhyillä apurahoilla pätkätutkimusta tekevä akateeminen sekatyöläinen, jonka verkossa esittämät mielipiteet herättäisivät ajoittaista kummastusta tutkijakollegoissa. Kahvipöytäkeskusteluissa niistä vaiettaisiin, kun Jussi vääntäytyisi kammiostaan muiden seuraan lounaslaatikolle.

Immosen Olli olisi taasen sairauseläkkeestä haaveileva virkaheittovartija, jonka mielipiteitä ei erottaisi keskustelupalstojen syövereissä muista samanhenkisistä mitenkään. Heitä kun mahtuu reilut kolmetoista tusinaan.
Siihen tusinaan palautettiin jo James Hirvisaari, jota eivät jääneet kaipaamaan kuin iltapäivälehtien lööppimaakarit.
 
Usein kuulee väitettävän, että Timo Soini on riippuvainen arjalaisosastostaan, vaikka asia on juuri päinvastoin. Ilman Soinia he eivät olisi yhtään mitään. Tämän tosiasian nuivimmankin manifestin allekirjoittaja ymmärtää ja toivoo Soinille pitkää jatkoa puoluejohtajana. Muuten Hirvisaaren kohtalo odottaa.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kirjoittaja on start-up sijoittaja ja koti-isä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi