Tiistai, 19.1.2021 
Henri, Henna, Heikki
Pääkirjoitus

Rääkkylä näyttää suuntaa

  • Karjalainen

Totta toinen puoli on jo ajatuksessa, että huonommankin tieverkon päässä pystyy asumaan, kunhan tietoverkko pelaa. Tämä on oivallettu Rääkkylässä, jonka mittava valokuituhanke on loppusuoralla. Jo ensi vuonna oltaneen tilanteessa, jossa jokaisella rääkkyläläisellä on ollut mahdollisuus liittyä satasella laajakaistaan.

Tästä voidaan suurimmassa osassa Pohjois-Karjalaa, Suomea ja maailmaa vain haaveilla. Rääkkylän virka- ja luottamushenkilöt ovat olleet todellisia visionäärejä.

Hyvät tietoyhteydet ovat välttämätöntä perusinfraa, mikäli mielitään pitää maaseutu asuttuna. Nuoret nostavat kytkintä, jos netti ei pelaa, ja yrityksistä on turha edes haaveilla ilman toimivia tietoyhteyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rääkkylän kunta voi suoraselkäisenä viedä palvelujaan nettiin, koska kuntalaiset pystyvät niitä myös käyttämään muutenkin kuin teoriassa. Kuntalaisia on koulutettu tietokoneen käytössä, ja ikäihmisten netti-invaliditeetti on muutenkin nopeasti pienenevä ongelma.

Laajakaistahankkeet ovat hyvässä vauhdissa myös Ylä-Karjalassa ja Ilomantsissa. Sen sijaan Joensuun laajoilla maaseutualueilla ja Keski-Karjalassa erityisesti Kiteellä ollaan ihan lapsenkengissä. On syytä panna töpinäksi, ellei pelauduta elinmahdollisuuksista ulos.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi