Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Pääkirjoitus

Syyrian kansalle ei anneta armoa

  • Karjalainen
Syyrian sota on jatkunut nyt seitsemän vuotta. Arabikevään levottomuuksista on edetty sisällissodan kautta kansainväliseen sotaan. Isisin kukistamisesta on tullut sivuseikka, ja nyt Syyrian maaperällä järjestellään jo koko Lähi-idän kuvioita. Tulevaisuus ei näytä valoisalta.

Syyrialaiset eivät ole takuulla ole ansainneet tätä kärsimystä. Meni liian kauan ennen kuin kukaan puuttui Syyrian tilanteeseen, ja sisällissota pääsi eskaloitumaan. Nyt sekaantujia on aivan liikaa.

Venäjä ja Bashar al-Assadkin ovat kiistäneet, että Doumassa olisi tapahtunut mitään kaasuiskua, mutta kumpikin liittolainen on käyttänyt luottamuspääomansa jo kauan sitten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siitä huolimatta, että alue on tiukasti saarrettu, kuvamateriaalia ja muutakin tietoa on niin paljon, ettei al-Assadin hallinnon vakuuttelulla ja venäläisen lääkintähenkilöstön ”tutkimuksilla” voi lohduttautua.

Ghoutan kaasuisku on jälleen raakalaismainen osoitus siitä, miten armotonta sisällissota on. Syyrialaisten kärsimykset ovat sanoinkuvaamattomia.

Donald Trump on uhonnut USA:n rankaisevan kaasuiskusta, mutta hänkään ei pysty tekemään sitä mielijohteesta. Toisaalta Trump - ja USA - alkavat olla nurkkaan ajettuja, ja ohjusiskun todennäköisyys lisääntyy koko ajan.

Venäjä on ilmoittanut, ettei kostoa jätetä kostamatta, jos Venäjän kansalaisia vastaan hyökätään - ja ”tarvittaessa” se hoituu helposti.

Ohjukset ovat jo ilmassa, vähintään kuvaannollisesti. Syyrian sodalle ei näy loppua.

Syyrian sota osoittaa myös jälleen kerran, miten hataralla pohjalla YK on ja miten voimaton on kansainvälinen yhteisö.