Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Pääkirjoitus

Yllättävä kyselytulos irtisanomiskynnyksestä

  • Karjalainen

Suomalaisista puolet, 50 prosenttia, haluaisi helpottaa kaikkien yritysten mahdollisuuksia irtisanoa työntekijä henkilöön liittyvillä perusteilla. Vastaavasti 32 prosenttia vastustaa tätä ajatusta, ja 18 prosenttia ei halua tai osaa ilmaista kantaansa tähän asiaan.

Tämä käy ilmi Uutissuomalaisen USU-gallupista (Karjalainen, 1.5.). Tulos on sikäli yllättävä, että kaikissa ammattiryhmissä suurempi osuus kannattaa tämänkaltaista irtisanomisten helpottamista kuin vastustaa sitä. Ainostaan työttömistä työnhakijoista suurempi osuus (42 prosenttia) vastustaa ajatusta verrattuna sen kannattajiin, joita heitäkin on työttömistä 33 prosenttia.

Työntekijöistä 49 prosenttia kannattaa ja 33 prosenttia vastustaa sekä toimihenkilöistä 45 prosenttia kannattaa ja 42 prosenttia vastustaa tämänkaltaista muutosta. Suurinta kannatus on ylempien toimihenkilöiden (64 prosenttia) sekä johtavassa asemassa olevien ja yrittäjien (60 prosenttia) keskuudessa. Kyselyyn vastanneille kerrottiin, että henkilöön liittyviä perusteita voivat olla esimerkiksi velvollisuuksien laiminlyönti, epäasiallinen käytös tai luvaton poissaolo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyn tulos osoittaa, että maan hallituksella onkin kansalaisten tuki takanaan, kun se päätti kehysriihessään helpottaa irtisanomisoikeutta alle 20 hengen yrityksissä. Vaikka vasemmistopuolueiden vappupuhujat kärkkäästi tuomitsivat tämän hallituksen hankkeen ja oppositiopuolueet antavat ymmärtää hallituksen olevan tässä asiassa yksinomaan Suomen Yrittäjien talutusnuorassa, niin suuri osa kansalaisista näkee asian toisin.

Ainakin jossakin määrin lienee niin, että irtisanomiskynnys koetaan korkeammaksi kuin se todellisuudessa on. Henkilöön liittyvät perusteet irtisanoa ovat olemassa nykyisessäkin työlainsäädännössä, mutta ymmärrettävästi etenkään pk-yrittäjät eivät ole niihin perehtyneet, koska he ovat vältelleet irtisanomistilanteisiin joutumista. Huomautuksen ja varoituksen jälkeen vaikkapa epäasialliseen käytökseen toistuvasti syyllistyvä työntekijä voidaan irtisanoa, mikäli hän ei ensin mainituilla korjaa käytöstään.

Jos tällainen mielikuvaharha on olemassa yrittäjillä, on se kyselyn mukaan kansalaisillakin, ja tämän mahdollisen väärän mielikuvan korjaamiseksikin hallituksen esitys sitä seuraavine selvityksineen on perusteltu.