Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Pääkirjoitus

Kaupunkipyöräilyn edistämiseen yhteistyötä

  • Karjalainen

Joensuuhun hankitaan yhteiskäyttöön kaupunkipyöriä kesäksi 2020. Naapurikaupunki Kuopio aikoo tehdä niin jo vuotta aiemmin (Karjalainen, 9.5.).

Suomen ensimmäinen varsinainen pyöräkatu tehtiin Joensuuhun viime vuonna. Tänä kesänä pyöräkatua laajennetaan Kauppakadulla. Harkinnassa on myös pyöräkadun teko Malmikadulle. Kuopio seuraa Joensuun mallia. Osa Kuopion Kauppakatua muutetaan pyöräkaduksi tämän kesän aikana syksyyn mennessä.

Joensuu on tietoisesti valinnut oivan taktiikan kaupunkipyörien hankinnassa. Nyt ei hötkyillä omin päin, vaan seurataan muiden kokemuksia ja otetaan niistä oppia. Sähköpyörät ja kaupunkipyöräjärjestelmät kehittyvät juuri nyt huimaa tahtia. Jos yhteistyöllä vältetään virhehankintoja, se on viisautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuu ja Kuopio ovat hyvä yhteistyöpari kaikessa pyöräilyn edellytysten parantamisessa. Eikö se voisi koskea myös kaupunkipyörien yhteishankintaa? Kuopio on päättänyt hankkia sähköavusteisia pyöriä.

Joensuussa seurataan mielenkiinnolla myös Imatraa. Tampereen tavoin Imatralla kokeillaan tänä kesänä kaupunkipyöriä, joilla ei ole kiinteää asemaa. Pyörän voi ottaa käyttöön mobiilisovelluksella sieltä, minne edellinen vuokraaja on sen jättänyt.

Mielenkiintoinen on myös Turun ja Tukholman suunnitelma yhteistyöstä. Pyörän saisi käyttöön samalla kortilla tai koodilla kummassakin kaupungissa. Näin pyörää voi käyttää helposti matkalla sataman laivaterminaaliin ja sieltä pois.

Taktiikan lisäksi Joensuussa kyse on torin ja aseman seudun rakentamisen valmistumisesta aikatauluineen. Juuri niillä alueilla kaupunkipyörien käyttötarve on suurinta.