Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Pääkirjoitus

Bomba ansaitsi rakennuspalkintonsa

  • Karjalainen
Bomban kylpylähotellin uudistukselle on myönnetty viime vuoden maakunnallisen rakennuskohteen palkinto (Karjalainen, 16.5.). Rakennuspalkintotoimikunta osui jälleen ajan hermoon.

Palkinnonsaajat ovat olleet moninaisia ja vaihtelevia yksityistaloista liike- ja kulttuuritiloihin, ja jopa Joensuun kehätie on saanut palkintonsa. Valintalautakuntaa ei voi syyttää ainakaan yksisilmäisyydestä!

Bomban kylpylän peruskorjaus ja avaaminen uudistetulla konseptilla oli oikea kulttuuri-, talous- ja rakennusteko. Siirtyminen PKO:n omistukseen oli hyvä askel kylpylälle ja siinä ohessa perinteiselle Bomba-talolle. Senkin rapistuminen olisi ollut uhkana, jos Sotkaa ei olisi saatu uuteen lentoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kylpylän uudistamisessa näytetään onnistutun kaikilla mittareilla.

Siitä on tullut uudestaan suosittu matkailukohde, ja sekä uudesta että perinteistä on pidetty kiinni.

Bomba on Nurmeksen matkailun tärkeä perusosanen, jonka menestys säteilee koko Pielisen Karjalaan.

Nyt kun seudun kaksi tärkeintä matkailukohdetta, Koli ja Bomba, ovat yhden omistajan hallinnassa, niiden välisen synergiaedun kehittymiselle on entistä paremmat mahdollisuudet. PKO on osoittanut halua voimakkaaseen panostukseen molemmissa. Bombaa ennen ja taas Bomban jälkeen vuorossa on Koli.

Niin Kolilla kuin Nurmeksessakin on kuitenkin tärkeää, että PKO:n toiminnalle olisi entistä voimakkaampia kirittäjiä.

Kilpailusta hyötyisivät kaikki, joten pienempien yritysten nousuun ja eteenpäin menoon on syytä panna panoksia. Yksi toimija on hyvä, mutta ei se ole tarpeeksi.