Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Pääkirjoitus

Katsastuksen uudistukset ovat autonomistajan etu

  • Karjalainen
Yksityiskäytössä olevien henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien katsastukseen tulee merkittäviä muutoksia tästä päivästä alkaen.

Suurin muutos tulee katsastusväliin. Uudet autot katsastetaan ensimmäisen kerran, kun ne ovat nelivuotiaita. Siitä eteen päin autot katsastetaan joka toinen vuosi. Kun auto on kymmenvuotias, se pitää katsastaa kerran vuodessa.

Auton omistajalle tämä on hyvä uutinen. Jatkossa kymmenvuotias auto on siis käytetty katsastuksessa neljä kertaa. Nykykäytännöllä vastaavan ikäinen auto on tuossa vaiheessa katsastettu jo seitsemän kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos katsastuksen hinnat pysyvät ennallaan, tulee tästä pieni säästö autoilijalle. Ennen kaikkea uusi käytäntö säästää kuitenkin katsastuksen vaivalta.

Katsastuksen uudistukset ovat hyvä uutinen myös Suomen autokantaa ajatellen. Meillä ajetaan edelleenkin vanhoilla autoilla. Uudistus suosii nyt alle 10 vuotta vanhoja autoja, eli tukee myös vaihtoa uudempaan autoon. Nuorempi autokanta taas tarkoittaa pienempiä päästöjä, mikä on ilmaston ja ympäristön kannalta hyvä asia.

Uusien autojen huoltovälit ovat pidentyneet merkittävästi viime vuosina. Lisäksi takuuhuollot toimivat, ja usein uuden auton ostaja ottaa myös huoltosopimuksen. Autokannan kunto ei ole uudistuksen myötä romahtamassa eikä liikenneturvallisuus tästä kärsi. Vanhempien autojen katsastushan säilyy kuitenkin jokavuotisena.

Katsastusalalle uudistukset tuovat paljon pohdittavaa. On arvioitu, että vuositasolla katsastusten määrä vähenee noin 400 000:lla. Työt katsastusasemilla siis vähenevät, ja alan on sopeuduttava tilanteeseen.