Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Pääkirjoitus

Suomen paras ja kaunein pesäpallostadion

  • Karjalainen

Joensuun Mehtimäelle valmistunut uusi pesäpallostadion on rakenteiltaan Suomen paras ja kaunein. Ilmeessä ja yksityiskohdissa riittää vielä parantamista niin kuin aina uusissa, nopeasti rakennetuissa kohteissa. Puitteet ovat nyt kunnossa, mutta tämä kesä ja tulevat kesät näyttävät, syntyykö se kaikkein tärkein: pesäpallohurmos.

Sillekin on mainiot edellytykset. Puurakenteiseen katettuun katsomoon mahtuu 2 500 katsojaa. Yleisömäärissä on siis kasvun varaa - ja odotuksia. Joensuun Mailan pelejä seurasi viime kaudella keskimäärin 1 430 katsojaa jokaisessa ottelussa.

Uudella stadionilla on myös nykyaikaisia oheispalveluja, jotka auttavat yleisöä viihtymään ottelutapahtumissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäiseen tosi kovaan testiin stadion toimintoineen ja palveluineen joutuu kesä-heinäkuun vaihteessa, kun Joensuussa pelataan Itä-Länsi-ottelut. Katsojia odotetaan tuhatmäärin stadionin täydeltä.

Suurtapahtuman sujuminen jännittää, sillä ongelmia on ollut jo pelatuissa superpesiksen otteluissakin. Tyytymättömyyttä on aiheuttanut lipunmyyntijonojen venyminen, puutteet sosiaalitiloissa ja vakiomitoitetut istuimet, jotka eivät sovi kaikenkokoisille. Lisäksi katsomossa on paikkoja, joissa rakenteet tekevät pelin seuraamisen hankalaksi.

Stadionin rakennutti Joensuun pesäpallon tukisäätiö, jolle kaupunki maksaa vuokraa vuodessa reilut 150 000 euroa. Vuokra-aika on 20 vuotta, joten maksettavaa kertyy kolme miljoonaa euroa. Hintaa päivittelevien on syytä muistaa, että kaupungin omana hankkeena stadionia ei olisi saatu aikaan vuosikausiin.

Paine kasvaa myös Kiteellä parantaa Rantakentän olosuhteita Itä-Lännen saamiseksi.